Forsiden Historier fra livet Brannmannen sovnet bak rattet og drepte gravid kvinne - møtet med mannen...

Brannmannen sovnet bak rattet og drepte gravid kvinne – møtet med mannen hennes forandret alt

Den 20 år gamle brannmannen Matt Swatzell fra Dacula i Georgia, USA, hadde nettopp avsluttet et 24-timers langt skift da han på vei hjem opplevde det verste som kunne skje. Han sovnet bak rattet, bilen hans skjente over i motgående kjørefelt og traff en annen bil.

I den andre bilen satt en gravid kvinne og hennes 19 måneder gamle datter. Bilene traff hverandre med stor kraft, og kvinnen ved navn June og det ufødte barnet omkom umiddelbart. Det skriver amerikanske People.

Foto: Youtube

Reklame

Matt var helt knust etter ulykken. Som brannmann var han svært bevisst på nettopp denne type ulykker, og han hadde alltid fryktet å bli utsatt for noe tilsvarende. Og nå var han selv skyld i det.

Til alt hell overlevde datteren Faith ulykken, som nå var alene med sin far, pastor Erik Fitzgerlad.

Under rettsaken som fulgte spurte aktor hva Erik mente ville være en passende straff for Matt, men Erik ville ikke han skulle straffes. Han valgte å tilgi ham, slik at Matt slapp med samfunnstjeneste og bøter.

Foto: Youtube

Tilgivelse

Erik hadde nemlig hørt en preken en gang, hvor det ble sagt at det i en tid av tragedie eller smerte finnes muligheter for å vise enten nåde eller hevn. Og i dette tilfellet valgte Erik å vise nåde, og å tilgi.

LES OGSÅ
Kjæresteparet er 100 og 102 år gamle. Nå skal de gifte seg

Her kunne historien ha sluttet, men to år senere ville tilfeldighetene det annerledes. Matt hadde tenkt og grublet mye over hva han hadde forårsaket, og hadde bestemt seg for å dra og kjøpe et kort han ville sende til Erik. Et kondolansekort.

Foto: Youtube

Men som en skjebnens lille lune, møtte Matt Erik ute på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret, og Matt fortalte Erik hva han hadde tenkt seg. De to ble stående og snakke sammen i timevis, og skiltes som venner.

Vennskapet utviklet seg, og etterhvert ble Matt en nær venn av familien. Hvilket hjalp på sorgen de alle bar. Matt fordi han hadde tatt livet av noen, og Erik fordi han forsto det var et uhell.

Det er ikke mange som kan vise til slikt storsinn som Erik. Tenk om flere hadde vært som ham. Hvilken verden ville vi ha levet i da? Du kan se et klipp med Matt og Erik som forteller om det helt spesielle forholdet de har utviklet seg i mellom i videoen nedenfor:

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT