Hjem Nyttig Brannmenn stjal mobiltelefoner på stranden – Av en helt spesiell grunn

Brannmenn stjal mobiltelefoner på stranden – Av en helt spesiell grunn

I en oppsiktsvekkende video delt av Södra Älvsborgs Räddningstjänst på Facebook, tar brannmennene Pontus Studahl og Mattis Arvidsson grep for å øke bevisstheten om et alvorlig problem. I filmen, som har fått tusenvis av delinger på sosiale medier, nærmer de to brannmennene seg uvitende badegjester på en strand og tar mobiltelefonene deres. Dette gjør de for å rette de voksnes oppmerksomhet mot barna som leker i vannet.

Et budskap om å følge med

Det kan kanskje virke overilt, men filmen er laget for å understreke et viktig budskap om nødvendigheten av å være til stede og oppmerksom, spesielt når barn bader. Mobilbruk har lenge vært diskutert i kontekster som bilkjøring, men problematikken strekker seg også til situasjoner der foreldres uoppmerksomhet kan utgjøre direkte fare for barn.

Sommermånedene bringer med seg økt aktivitet ved strender og vann, og med det, dessverre, økte risikoer. Det rapporteres om mange tilfeller der foreldre heller fokuserer på mobiltelefonen enn å følge med på barna sine. Caroline Olausson, kommunikasjonsdirektør for Södra Älvsborgs Redningstjenesteforbund, uttrykker stor bekymring over denne trenden og forteller til Aftonbladet om nødvendigheten av å endre disse vanene.

kvinne med mobil på strand
Mobiltelefonen stjeler oppmerksomheten din. Og dersom barn bader i sjøen bør du la mobilen ligge, og følge med på at barna er trygg. Foto: Canva

Södra Älvsborgs Redningstjänst bestemte seg for å produsere denne filmen for å kraftfullt formidle sitt budskap. Gjennom å visualisere konsekvensene av uoppmerksomhet, håper de å motivere foreldre til å legge fra seg telefonene og heller fokusere på barna når de er ved vannet.

En oppfordring til alle

Filmens klare oppfordring er at voksne skal la telefonen ligge barna bader.

«Se på stranden og følg med på dine barn,» lyder budskapet, en enkel men livsviktig handling som kan forhindre drukning.

Denne kampanjen, som nå deles bredt, er et eksempel på kreative og direkte tiltak for å forbedre barns sikkerhet. Det er et budskap som fortjener å bli spredt og etterlevd for å beskytte de mest sårbare blant oss ved vannet.

Vattensäkerhet

Låt mobilen vila på badstranden. Ge badande barn din fulla uppmärksamhet i sommar!

Posted by Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund on Friday, July 6, 2018

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com