torsdag, februar 20, 2020
Historier fra livet Brannskadde Alyssa orker ikke flere operasjoner: "Jeg bærer arrene...

Brannskadde Alyssa orker ikke flere operasjoner: «Jeg bærer arrene mine som diamanter»

-

Alyssa McDonald (25) fra Ohio var bare to år gammel da hun fikk varmt, smeltet smør over hele ansiktet sin. Etter 100 operasjoner, sa hun stopp.

«Bestemoren min lagde ett eller annet, og holdt på å smelte smør i ovnen», sier Alyssa.

«Som det nysgjerrige barnet jeg var, klatret jeg jeg opp for å se, og ved et uhell veltet jeg gryten med smeltet smør», sier hun videre.

Ifølge Daily Mail, traff smøret Alyssas ansikt, som ble kraftig forbrent.

«Onkelen min fant meg, og han prøvde desperate å tørke smøret vekk over vasken, men huden min var så forbrent, at den bare smeltet av fjeset mitt», sier Alyssa.

Fikk beskjed om å planlegge begravelsen

Den lille jenta ble kjørt til sykehuset, der hun havnet i koma. Foreldrene fikk beskjed om at de burde ringe en prest og begynne å planlegge begravelsen, for Alyssa kom ikke til å overleve.

Men Alyssa overlevde. Hun måtte tilbringe et helt år på sykehuset. Over 85 prosent av huden i ansiktet hennes var ødelagt.

Innen Alyssa fylte 16 år, hadde hun gjennomgått 100 operasjoner. Hun har blant annet transplantert hud, fått øyeprotese og rekonstruert lepper og øyenbryn. Men så sa hun stopp.

Ble mobbet på skolen

«Det har tatt meg lang tid å komme dit jeg er i dag, men jeg har innsett at arrene mine gjør meg til den jeg er. Folk får enten akseptere meg, eller ikke. Det er ikke mitt problem», sier hun.

Alyssa forteller at hun ble mobbet på skolen, og kalt et monster. I dag jobber hun som førskolelærer, og hun opplever at en del barn er redd henne med en gang. Men Alyssa står støtt og har lært å elske seg selv akkurat slik hun er.

«Det er ingen ting jeg kan gjøre med det, verken det som skjedde med meg eller hvordan jeg ser ut. Arrene mine er min viktigste pynt, og det er en del av min personlighet. Hvis jeg tar på meg en nydelig kjole, er arrene mine diamanter», sier hun.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...