in ,

Brannspeaker Remi André fikk hjerteinfarkt – 6 advarsler kroppen kan gi deg

Påsken ble ikke helt som forventet for Remi André Taule. Bergenseren som vanligvis er «stemmen av Brann stadion» fikk et hjerteinfarkt. Nå oppfordrer han andre til å sjekke seg.

I et innlegg på Facebook ønsker den populære speakeren å være åpen om situasjonen. Ifølge BT skriver han følgende:

«Midt i påskeferien, natt til onsdag i Bavallen på Voss, fikk jeg et akutt hjerteinfarkt. Min kjære skjønte heldigvis hva som var i ferd med å skje og fikk meg i bilen til Voss legevakt forholdsvis raskt. Det kan ha vært ekstremt viktig.«


Ifølge BT er det 3 grunner som gjør at speakeren ønsker å dele sin historie offentlig.

1. «Jeg ønsker å være åpen om det som har skjedd med meg. Målet med det er utelukkende å trigge at andre blir ekstra oppmerksom på sin egen helse og kanskje tar forhåndsregler/grep dersom det er behov for det.»

2. «Jeg ønsker å hylle de som har behandlet meg i løpet av denne uken. Vi har verdens beste spesialister og helsepersonell, i verdens beste by!»

3. «Jeg ønsker også å informere om hvorfor dere kommer til å høre en annen stemme enn min på Brann Stadion en periode fremover.»

Sjekk hjertet ditt!

Bilde av Remi André Taule
Taule oppfordrer folk til å sjekke hjertet sitt. Foto: Remi André Taule

Taule takker alle som har bidratt til at det gikk bra med han, samtidig ønsker han å oppfordre alle som kan være i risikosonen til å sjekke hjertet sitt.

«Jeg vil oppfordre alle som har hatt dette i familien eller om man føler at man kanskje ikke har levd det sunneste livet, om å ta en sjekk. […] Hadde jeg kunne skrudd tiden tilbake, så skulle jeg gjort det. Sjekket hjertet mitt. Det er for seint nå. Men jeg håper at jeg kan bidra til at andre gjør det jeg ikke gjorde», skriver han.

6 tegn du bør være klar over

Vi har tidligere skrevet om 6 tegn kroppen kan gi deg før et hjerteinfarkt. Nedenfor finner du dem oppsummert.

1. Svimmelhet

I noen tilfeller er blodårene så trange at du vil oppleve svimmelhet. Når blodårene innsnevres, kommer det ikke blod og dermed nok oksygen til hjernen. Funksjonene i hjernen svekkes og kroppen reagerer derfor slik at du blir svimmel.

2. Smerter i overkroppen
Hjertet har ikke mange nerveender, men de sitter derimot i resten av kroppen. Derfor kan man oppleve smerter som stråler ut i kjeve, rygg, skuldre, armer eller nakke.

Noen kvinner har også beskrevet smertene som om det er en elefant som sitter på ryggen.

3. Ekstrem tretthet

Hvis energinivået plutselig daler kraftig, kan dette være et faresignal om at du bør på sjekket hjertet. Mange kvinner opplever dette, selv om ikke hverdagen er forandret.

Dette faresignalet, kan vise seg en hel måned før man blir rammet av et hjerteinfarkt. Sjekk derfor hjertet hos legen hvis du er uvanlig trett.

4. Kaldsvette

Kaldsvette er vanlig for middelaldrende kvinner som går igjennom overgangsalderen. Men blir du plutselig blir rammet av kaldsvette, eller overdreven svetting, så kan det være et faresignal da hjertet aktiverer kroppens nervesystem. I slike tilfeller bør man oppsøke lege med det samme.

5. Plutselig kvalme

Mange kvinner kan oppleve voldsom, uforklarlig kvalme, kort tid før de rammes av et hjerteinfarkt.
Denne kvalmen oppstår oftere hos kvinner enn hos menn, og noen kvinner føler også at de blir rammet av influensa, før de får anfallet.

6. Pustevansker

Får du plutselig problemer med å puste etter en liten løpetur, eller bare helt uten videre, må du dra til legen å få sjekket hjertet.

Det er viktig å understreke at disse symptomene kan også ramme menn. Det er viktig at symptomene blir tatt på alvor av både menn og kvinner. 

Hjerte- og karsykdommer er hyppige dødsårsaker i Norge, det er derfor svært viktig å ikke overse symptomer, selv om de er vage. Følg med!

Del gjerne videre denne viktige informasjonen!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

drosjesjåfør nektet henne adgang

Blinde Inger (51) og førerhunden Billie ble nektet innpass i drosjen

Vendela på gråten av Petters fremtidsplaner