Forsiden Nyheter Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode

La det være sagt med det samme – det er ikke forbudt å hverken fotografere eller filme noe som helst i Norge, men det er forbudt å publisere uten samtykke av dem eller de som er avbildet.

Likevel hender det man må ta avgjørelser på vegne av andre, spesielt i de tilfeller hvor folk blir filmet eller fotografert uten å kunne gi samtykke – eller at pårørende kan gi det. Det er fortsatt ikke forbudt, men respektløst!

Reklame

Et godt eksempel på denne type filming og fotografering er ved ulykker og hendelser hvor folk enten kommer til skade eller enda verre, dør, og andre filmer og fotograferer i vei. Helt uten omtanke for dem det gjelder.

I dagens samfunn hvor alle går rundt med både fotoapparat og videokamera i lommen i form av en mobiltelefon er veien kort fra filmbrikken til sosiale media, og stadig oftere opplever utrykningspersonell at tilskuere prioriterer å oppta hendelser fremfor å hjelpe til, og stadig farligere situasjoner oppstår på grunn av dette. Det er med andre ord ikke bare uetisk – det kan være direkte farlig, og ikke minst forstyrrende for de som arbeider på et ulykkessted.

En annen faktor er at spredning av denne type bilder og film i de sosiale media kan medføre at pårørende ser dem – før de får beskjed om deres kjære er involvert – eller i verste fall skadet eller drept.

LES OGSÅ
Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Og det gjelder ikke bare i Norge, men over hele Europa, ja kanskje hele verden, og nå begynner utrykningspersonale å bli luta lei hele den elendige oppførselen noen kan finne på å oppvise.

Brukte vannslangene 

Ved en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode i bruk for å hindre folk i å fotografere og filme hendelsen – de brukte vannslangene sine og sprøytet på bilrutene til de som hadde mobiltelefonen sin oppe – og for å hindre sikten for nysgjerrige forbipasserende.

Hendelsen fikk stor oppmerksomhet i de tyske medier, som både hyller og kritiserer brannvesenet for hva de gjorde.

Nå diskuteres det ivrig på nettet hvorvidt brannmennene handlet riktig eller ikke, for det er som sagt ikke forbudt å filme eller fotografere, men på den annen side er det det etiske rundt dette. For det er virkelig ikke nødvendig heller. Hva synes du? Handlet brannmennene riktig, eller burde de overlate til hver enkelt å selv kunne ta den avgjørelsen?

Du kan se et innslag i den tyske nyhetskanalen N24 som omhandler hendelsen i videoen nedenfor.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT