Hjem Dyr Her reddet brannvesenet drektig ku fra å drukne i leira
Dyr

Her reddet brannvesenet drektig ku fra å drukne i leira

Kun dager før kua skulle kalve satte den seg fast i leira, men etter en iherdig innsats fra brannvesenet kom hun seg løs.

Den leireholdige jorda på Romerike har mange ganger skapt farlige – og noen ganger fatale – situasjoner. Denne gangen gikk det heldigvis godt, da en ku som hadde vandret inn i leira satte seg fast. Kua begynte å synke – og som kjent: Jo mer man stamper i leira, desto dypere synker man.

Men heldigvis finnes det råd – for det er ikke kun branner brannmennene jobber med: Teamet på Nedre Romerike Brann- og Redningstjeneste kan fortelle at de også har berget flere fastfrosne svaner, og fanget en løpsk elefant som var på rømmen ved et lokalt shoppingsenter. Og nylig berget de også en ku som holdt på å drukne i leire.

Det er Romerikes Blad som skriver om redningsaksjonen på Hekseberg i Froger på Romerike, der den fire år gamle kua hadde satt seg bom fast i gjørmete leire – og det bare noen dager før kalven hennes var ventet.

Løsningen ble å få brannvesenet til stedet: De dukket opp med jekk, stropper og annet redningsutstyr. En god times tid etter at de satte i gang redningsaksjonen fikk de kua løs.

Foto: NRBR

– Vi fikk dratt den opp til slutt. Hun hadde litt problemer med å reise seg, forteller Runar Flo, utrykningsleder i Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) til avisa.

Foto: NRBR

Men da bonden hadde sørget for at kua fikk i seg vann og kraftfôr, kviknet hun til uten noen større mén etter den skremmende hendelsen.

Foto: NRBR

Og kalven som er like rundt hjørnet har allerede fått navn: Den kommer til å hete Jacob, og blir dermed oppkalt etter en av mors redningsmenn fra Brann- og redningsvesenet.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com