Mens landet bader i sol og skyhøye temperaturer er det spesielt en etat som har ekstra mye å gjøre; nemlig brannvesenet.

Det så tørt over store deler av landet nå at brannvesenet har måtte legge ned totalforbud mot engangsgriller eller generell grilling i naturen. En eneste liten gnist er nok til å starte store skogbranner.

Oslo brann- og redningsetat kommer med følgende informasjon på Facebook

Foto: Oslo brann- og redningsetat

⚠︎ STOR SKOGBRANNFARE: TOTALFORBUD MOT BRUK AV ÅPEN ILD I NÆRHETEN AV SKOG OG MARK! ⚠︎

Meteorologisk instiutt varsler meget stor skogbrannfare i Oslo og på Østlandet. På grunn av dette har brannsjefen i Oslo innført totaltforbud mot åpen ild i nærheten av skog og mark. Det betyr:

• Det er ikke lov å bruke grill i marka eller på øyene i Oslofjorden.
• Det er ikke lov å tenne opp bål på de vanligvis godkjente bålplassene.
• Det er ikke lov å tenne opp små kaffebål.

Kort og godt – all åpen ild er forbudt i skogen/marka og på øyene i Oslofjorden. Forsvarlig grilling under oppsyn i byparker er lov.

Ved brann eller farlige situasjoner, ta kontakt med brannvesenets nødtelefon 110 umiddelbart.

Hjelp oss gjerne å dele denne meldingen videre.

Også forbud på vestlandet

– I disse dager er det så tørt i vegetasjonen at all bruk av ild i naturen representerer en brannfare – derfor innfører vi totalforbud, uttaler brannsjef Leif Linde til BA.

Mange bryter forbudet 

I følge Varden melder 110-sentralen i Telemark at mange gir blaffen i forbudet og at sentralen har mange oppdrag i forbindelse med dette.

– Vi har endel oppdrag i Telemark idag, på brudd på totalforbudet mot bruk av åpen ild.  Vi minner om at det er strengt forbudt å fyre opp bål, grill og lignende, også i strandkanten! Grilling i egen hage, kun ved stor aktsomhet og påsyn!, skriver 110 Telemark på Twitter.

Forhold deg til totalforbudet og DEL saken videre på Facebook!

Loading…