fredag, januar 24, 2020
Nyttig Brannvesenet med viktig advarsel: Dette må du aldri gjøre...

Brannvesenet med viktig advarsel: Dette må du aldri gjøre med skjøteledningen!

-

Skjøtekabler er veldig praktiske å ha når du har ledninger som ikke kan når stikkontakten. Men du bør være forsiktig med å koble til for mange ting på en gang til strømuttaket.

Hvert år rykker brannvesenet ut til tusenvis av boliger på grunn av brann. Samtidig vet vi at mange slukker branner selv, noe som gjør at det eksakte tallet på hvor mange branner vi har i hus er vanskelig å estimere.

De fleste branner i boliger oppstår mellom desember og mars. De vanligste årsakene er levende lys, ovner, varmeapparater og elektriske installasjoner.

Brannvesenet advarer

I USA har brannvesenet i Umatilla gått ut med en oppfordring ettersom de ser at den samme feilen medfører brann etter brann. På Facebook skriver de:

«Folk bruker hyppigere portable ovner, som for eksempel oljeovner. Vi vil bare minne deg på at du aldri må koble en portabel ovn til en skjøteledning, de er ikke designet for å håndtere mengden strøm som en portabel ovn trenger og kan derfor lett bli overopphetet og begynne å brenne. Vennligst del informasjonen og vær forsiktig med dette.»

Bildet er fra brannvesenets egen stasjon, der de gjorde en slik feil.

Foto: Facebook

En standard skjøteledning med tre uttak klarer 3690 watt. Dette kan tilsvare 57 bærbare datamaskiner, fire kaffetraktere eller bare to hårfønere, ifølge Vasabladet. Så hva du kobler i skjøtledningen er virkelig av betydning.

Vær forsiktig, og kontroller både hva du kobler til skjøteledningen, og hvor mye den tåler.

På videoen nedenfor kan du se hvor fort en brann kan spre seg.

Del dette med dine kjære på Facebook, slik at de også blir oppmerksomme på risikoen!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...