søndag, desember 8, 2019
Nyttig Brannvesenet med viktig advarsel: Dette må du aldri gjøre...

Brannvesenet med viktig advarsel: Dette må du aldri gjøre med skjøteledningen!

-

Skjøtekabler er veldig praktiske å ha når du har ledninger som ikke kan når stikkontakten. Men du bør være forsiktig med å koble til for mange ting på en gang til strømuttaket.

Hvert år rykker brannvesenet ut til tusenvis av boliger på grunn av brann. Samtidig vet vi at mange slukker branner selv, noe som gjør at det eksakte tallet på hvor mange branner vi har i hus er vanskelig å estimere.

De fleste branner i boliger oppstår mellom desember og mars. De vanligste årsakene er levende lys, ovner, varmeapparater og elektriske installasjoner.

Brannvesenet advarer

I USA har brannvesenet i Umatilla gått ut med en oppfordring ettersom de ser at den samme feilen medfører brann etter brann. På Facebook skriver de:

«Folk bruker hyppigere portable ovner, som for eksempel oljeovner. Vi vil bare minne deg på at du aldri må koble en portabel ovn til en skjøteledning, de er ikke designet for å håndtere mengden strøm som en portabel ovn trenger og kan derfor lett bli overopphetet og begynne å brenne. Vennligst del informasjonen og vær forsiktig med dette.»

Bildet er fra brannvesenets egen stasjon, der de gjorde en slik feil.

Foto: Facebook

En standard skjøteledning med tre uttak klarer 3690 watt. Dette kan tilsvare 57 bærbare datamaskiner, fire kaffetraktere eller bare to hårfønere, ifølge Vasabladet. Så hva du kobler i skjøtledningen er virkelig av betydning.

Vær forsiktig, og kontroller både hva du kobler til skjøteledningen, og hvor mye den tåler.

På videoen nedenfor kan du se hvor fort en brann kan spre seg.

Del dette med dine kjære på Facebook, slik at de også blir oppmerksomme på risikoen!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Vendela Kirsebom tatt i juks

Vendela Kirsebom (52) lover at dagkremen hennes gir glød og at den inneholder hvite diamanter. Nå har "Helsekontrollen" sjekket kremen, og de er ikke...

Har du hørt isen synge en kald vinternatt? lytt til dette vakre klippet

Har du hørt hvordan isen synger til deg en kald vinterdag eller natt? Bloggeren Jonna Jinton har forklart dette vakre fenomenet i en film...

Plutselig ser 99-åringen politifolk utenfor huset – nå hylles de for sin gode gjerning

Den norske vinteren er ikke til å spøke med. Med jevne mellomrom sendes det ut farevarsel for mye snø. Vintrene i New York kan...