Hjem Kjendisnytt Brenda Blethyn med trist beskjed til alle Vera-fans

Brenda Blethyn med trist beskjed til alle Vera-fans

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Skuespiller Brenda Blethyn slutter i rollen som Vera Stanhope etter 14 sesonger. Denne sommeren setter hun seg inn i den ikoniske Land Roveren sin for å spille inn de aller siste scenene i det populære krimdramaet fra ITV.

78 år gamle Brenda Blethyn spiller sine aller siste scener som DCI Vera Stanhope denne sommeren. Det blir også den siste sesongen i den populære serien. 

– Å jobbe med Vera har vært en glede fra begynnelse til slutt. Jeg synes det er trist å si farvel. Men jeg er så stolt over prestasjonene våre de siste 14 årene, sier hun til BBC og legger til at rollebesetningen og crewet har vært helt fabelaktige.

– Jeg kommer til å savne dem, men jeg vil ikke glemme talentene deres, kameratskapet, latteren, vennligheten vi delte, og vennskapet til folket nord-øst i landet og våre fans over hele verden. Fra bunnen av mitt hjerte, takk, sier hun. 

Vi har tidligere skrevet at Brenda ble ganske lettet over at folk faktisk setter pris på karakteren Vera. Hun er ikke en dame som lar seg pelle på nesen, og det er ikke alltid tv-detektiven opptrer spesielt diplomatisk rundt kollegene sine.

–Jeg er lettet over at folk faktisk liker henne. Det er en Vera fanclub på internett, og jeg kikker ofte innom denne siden og leser alle mulige debatter om forholdet hun har til kollegaen, kjærlighetslivet hennes og dialekten hennes, har Brenda Blethyn tidligere fortalt.

Gjennom pandemien fikk skuespilleren masse brev fra fans over hele verden som fortalte at gamle Vera-episoder gjorde livet litt lettere for dem i en spesiell situasjon.

Vera
Snart er det slutt for Vera. Foto: ITV

Også denne påsken kom hun trillende tilbake på tv-skjermene i sin ikoniske Land Rover Discovery. Men nå gjør hun seg klar for å spille inn to episoder på 120 minutter hver, til den 14. og siste sesongen.

Blethyn sier at hun alltid vil være evig takknemlig for den fantastiske Ann Cleeves som skapte Vera, og til Elaine Collins, som så det passende å gi henne rollen.

Det populære dramaet er basert på Vera Stanhope-romanene skrevet av Cleeves, som også er forfatteren bak bøker som er blitt til den populære TV-serien Shetland.

– Det er slutten på en epoke og har vært en ekstraordinær reise over 14 fantastiske sesonger av Vera, sier Kate Bartlett som er kreativ direktør for Silverprint Pictures og har vært en av produsentene helt siden den første sesongen.

– Så mange fantastiske og talentfulle mennesker har vært involvert i produksjonen av Vera på tvers av alle sesongene. Men ingen av oss ville vært her uten to utrolige kvinner: For det første, det helt ekstraordinære talentet til Brenda Blethyn. Hun er strålende som Vera Stanhope, en virkelig ikonisk karakter i vår tid. Og, selvfølgelig, den fantastiske Ann Cleeves, som er forfatteren av de originale romanene, legger hun til.

  1. Vera
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com