Hjem Historier fra livet Brian hørte at lagkameraten ga blod for å få penger til skolen – det han gjorde etterpå har gått viralt

Brian hørte at lagkameraten ga blod for å få penger til skolen – det han gjorde etterpå har gått viralt

En fotballspiller på college visste at lagkameraten hans donerte blodplasma for å ha råd til skolen. Selv hadde han et stipend og foreldre som kunne hjelpe ham gjennom skolen. Det han gjorde for å stille opp for medeleven og lagkameraten sin, har gått viralt

Sportsstipend ved amerikanske colleges er en økonomisk støtte som tilbys til en del idrettsutøvere som deltar i universitetets idrettslag. Hvis en idrettsutøver blir tilbudt en plass i universitetets idrettslag, kan de ofte også motta et sportsstipend. Stipendets størrelse varierer avhengig av idretten, talentnivået, universitetet og tilgjengelige midler. For å beholde sportsstipendet, må idrettsutøveren oppfylle visse krav, som å opprettholde en viss akademisk standard og fortsette å prestere godt i idretten. Regler og krav varierer fra universitet til universitet. Med et sportsstipend får idrettsutøvere muligheten til å både forfølge idrettskarriere og utdannelse samtidig.

Brian Dooley har alltid vært god i amerikansk fotball, og fikk idretts-stipend ved Eastern Michigan University. Men da han oppdaget at en av lagkameratene hans som ikke hadde stipend måtte sjonglere flere jobber, og til tok han et uselvisk valg om å hjelpe ham.

Solgte blodplasma for å få penger til skolen

– Zack Conti har måttet betale for skolen i fire år. Og i høst solgte fyren blodplasma for å kunne betale regningene.

Ordene kommer fra hovedtrener Chris Creighton under et møte han hadde med fotballaget på Eastern Michigan University den 3. august i år, som også er omtalt av CBS News.

Creighton forklarte spillerne at fotballforbundet lar laget gi 85 stipender hvert år, og de har gitt dem alle ut. Creighton ba om et 86. stipend, men svaret var nei. Men Conti fikk likevel økonomisk hjelp.

– Brian Dooley kommer inn på kontoret mitt. Og han sier: «Trener, den fyren har fortjent det. Og jeg har snakket om dette med familien min. Og hvis det er en måte å få dette til, er jeg villig til å gi fra meg stipendet mitt som en gave til Zack Conti.» Jeg har aldri hørt, jeg har aldri sett noe lignende før, sier Creighton.

Deretter gikk Dooley bort til Creighton og overrakte en konvolutt. I konvolutten lå stipendet Dooley hadde fått.

Hendelsen har gått viralt.

Ga bort stipendet for at lagkameraten ikke skulle slutte å spille fotball

Conti forteller at han er beæret og takknemlig. Han sier han visste at treneren og Dooley prøvde å hjelpe ham med å få et stipend, men han ante ikke at han skulle få Dooleys stipend under dette møtet.

– Det føles som om alt det harde arbeidet mitt endelig blir belønnet, sier Conti.

Hittil har Conti måttet betale skolegangen selv. Han har hatt flere jobber, og donerte til og med blodplasma for å få 500 – 1000 kroner per økt.

– Noen ganger er det ikke lett å be om hjelp. Teamet så meg vanligvis komme fra jobb eller være på vei til jobb, og de ville vite hva som foregikk. De har vært støttende. Det var egentlig ikke vanskelig å være åpen for dem om noe, sier han og legger til at de hele tiden har backet ham.

Dooley sier Conti fikk stipendet hans, og forklarte motivasjonen for å hjelpe lagkameraten.

– Jeg gjorde det fordi jeg har sett Conti vokse opp gjennom årene. Jeg hadde ikke lyst å se ham slutte med noe han elsker. Han jobber hardt og får ekstra styr med meg hele tiden. I mine øyne fortjente han det 100 prosent. Å gi bort stipendet mitt slik at han kan fortsette og spille, betyr alt. Jeg er stolt av det han har blitt og kan ikke vente med å se hva han gjør på banen, sier Dooley.

Se video av øyeblikket der Zach Conti får overrakt stipendet:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com