onsdag, april 1, 2020

Britisk forsker tror halvparten av alle innbyggerne i Storbritannia er smittet

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Forskere ved Oxford tror koronaviruset har herjet blant befolkningen siden midten av januar, og at så mange som halvparten av befolkningen er smittet.

Sunetra Gupta, er epidemiolog ved det britiske universitetet Oxford. Hun har studert spredningen av koronaviruset, og kommer nå med noen oppsiktsvekkende uttalelser om at viruset kan ha spredd seg blant befolkninger i lenger tid enn først antatt. Hvis så er tilfellet, vil det få enorme innvirkninger på håndteringen av pandemien. Det skriver Financial Times.

Antall pasienter som er smittet og som dør av korona i Storbritannia nå, skyter kraftig i været. Onsdag kveld, meldte BBC at i overkant av 8000 mennesker er bekreftet smittet, og 468 er døde av korona i Storbritannia. Det gir en dødsrate på rundt 5 prosent.

Kan ha spredd seg lenge

Forskerne tror koronaviruset har spredd seg mye tidligere fra Kina og rundt i verden. De tror også at de aller fleste ikke får noen symptomer, eller helt lette symptomer på smitte, og at bare en liten gruppe blir syke. Konsekvensen av dette er at viruset har kunnet spre seg fritt lenge før noen tiltak ble satt inn.

– Resultatene vi presenterer antyder at den pågående epidemien i Storbritannia og Italia startet minst en måned før det første rapporterte dødsfallet og at det allerede har bygget seg opp en betydelig flokkimmunitet i begge landene, skriver forskerne i rapporten.

Må teste folk for antistoffer

Forskerne mener det viktige nå er å teste friske personer for om de har hatt sykdommen. På den måten kan man finne omfanget av viruset. Da tester man ikke for virus, men man tar en blodprøve for å se om det finnes antistoffer i blodet.

Dersom forskerne har rett, snakker vi om millioner smittede, ikke tusener. Da faller dødsraten til langt under det som er vanlig ved vanlig influensa, og koronaviruset er muligens ikke så farlig likevel.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter