in

Britisk general: – Hæren må forberede seg på å kjempe i Europa igjen

Foto: jorono / pixabay

I en brev til de som tjenestegjør i hæren sier den britiske hærsjefen at det igjen kan bli behov for å operere på slagmarkene i Europa, og Russland nevnes ved navn.

BBC skriver at brevet ikke var ment for offentligheten, men det ble sendt ut tilstrekkelig bredt tiol at hæren må ha visst at dette kan ha kommet ut.

Den nye hærsjefen, geleral Sir Patrick Sanders, påpeker at han er den første siden 1941 som har inntatt denne posisjonen i «skyggene av en landkrig i Europa som involverer en kontinental stormakt».


– Russlands invasjon av Ukraina understreker vårt kjerneformål – å beskytte Storbritannia og å være klar til å kjempe og vinne kriger på land – og den forsterker kravet om å avskrekke russisk aggresjon med trusselen om maktbruk, skriver general Sanders i brevet.

Han legger videre til at verden har endret seg siden 24. februar, og sier det nå er viktig å stille med en «hær som er i stand til å kjempe sammen med våre allierte og beseire Russland i kamp».

Den nye hærsjefen sier målet hans er å øke tempoet i mobiliseringen og moderniseringen av hæren for å forsterke Nato og nekte Russland muligheten til å okkupere mer av Europa.

– Vi er generasjonen som må forberede hæren til å kjempe i Europa igjen, skriver Sanders.

En forsvarskilde sa at det ikke var overraskende at den nye sjefen for hæren hadde henvendt seg til troppene sine på en slik måte, og fremhevet den forverrede sikkerhetssituasjonen i Europa. Hærer, sa han, «trener for å kjempe».

Ukraina har lenge etterlyst et NATO-engasjement i denne krigen, men ifølge BBCs ekspertkommentator ventes ikke budskapet å bli oppfattet av ukrainerne som noen indikasjon på at den britiske hæren er klar til å bli involvert.

Det ventes derimot at Russlands utenriksminister, Sergei Lavrov, kan komme til å gjenta følelsen han uttrykte i et intervju forrige uke da han snakket om Storbritannias ønske om å bringe Russland i kne.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

shaman durek

Durek Verrett endrer kontroversielle uttalelser: – Det er absurd

jernmangel

7 tegn på at du lider av jernmangel