Hjem Nyheter Britisk virus-variant kan være mellom 10 og 50 prosent mer dødelig

Britisk virus-variant kan være mellom 10 og 50 prosent mer dødelig

Datagrunnlaget er ennå tynt, men flere ting tyder på at den engelske virusvarianten som nå er oppdaget i Nordre Follo er mer dødelig.

Fra før har britiske eksperter advart om at mutasjonen som først ble påvist i England i september, kan være langt mer smittsom enn andre koronavarianter.

– Det ser nå også ut til at det er noen bevis for at den nye varianten kan være forbundet med en høyere grad av dødelighet, sa Johnson ifølge Aftenposten på en pressekonferanse i Downing Street fredag.

@ Flickr

Den britiske regjeringens øverste vitenskapelige rådgiver, Patrick Vallance, opplyser at blant 1.000 personer i 60-årene som blir syke av den første varianten av viruset, ventes ti å dø. Det tallet stiger til 13–14 med den nye varianten. Samtidig understreker han at datagrunnlaget foreløpig er tynt.

– Vi tror det kan være hvor som helst mellom 10 og 50 prosent, ifølge vår analyse, sier assisterende professor i matematisk modellering Nick Davies ved London School of Hygiene & Tropical Medicine ifølge Aftenposten til BBC.

Ulike forskningsmiljøer skal ha sett på dataene på en forskjellige måter og de har ifølge Davies kommet til lignende konklusjoner.

Det er den engelske virusmutasjonen som først ble oppdaget i Kent i september som nå er oppdaget i Nordre Follo.

To personer i Nordre Follo er døde av den engelske virusvarianten. Begge pasientene var over 90 år.

LES OGSÅ: Larry King døde etter korona

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com