lørdag, april 17, 2021

Britiske helsemyndigheter advarer mot alvorlige vaksinehendelser

Mest lest nå

Britiske helsemyndigheter advarer om at folk som har hatt «betydelige» allergiske reaksjoner foreløpig ikke bør få koronavaksinen til Pfizer og Biontech.

To ansatte i det britiske helsevesenet, NHS, fikk allergiske reaksjoner og måtte få behandling. Ifølge TV2 fikk dette Det britiske legemiddelverket, MHRA, til å gå ut og advare om at folk som har hatt «betydelige» allergiske reaksjoner foreløpig ikke bør få koronavaksinen til Pfizer og Biontech.

Begge de to helsearbeiderne skal nå være på bedringens vei, men inntil videre råder MHRA folk som har reagert på medisiner, mat eller vaksiner tidligere til å avstå fra koronavaksineringen. 


LES OGSÅ: Danske prins Christian er koronasmittet

– Jeg er ikke så veldig overrasket. Jeg tenker at når du setter en vaksine – er en av tingene man alltid er oppmerksom på – allergiske reaksjoner, sier vaksineforsker Gunnveig Grødeland ved avdelingen for immunologi og transfusjonsmedisin ved Universitet i Oslo til TV2. 

Grødeland sier videre at legen alltid har klar en EpiPen i tilfelle allergiske reaksjoner ved vaksinering. 

Les også: Her blir det straffbart ikke å vaksinere barna sine mot meslinger

– Det jeg er overrasket over er at de som fikk alvorlige reaksjoner fikk vaksine uten at det virker som at det først har vært en grundigere vurdering fra behandlende lege. De hadde kjente kraftige allergier fra før, så kraftige at de faktisk gikk med EpiPen, så vidt jeg har oppfattet fra tilgjengelig informasjon. Det er det få som gjør. Dersom man har en kjent alvorlig allergi bør man uansett alltid få en vurdering fra fastlege før man tar en ny vaksine, sier hun til TV2. 

Hun tror imidlertid ikke det er noe i vaksinen fra Pfizer og BioNTech som tilsier at den utgjøre noen spesielle fare med tanke på allergi, og understreker samtidig at man kommer til å følge opp de som får vaksine i Norge nøye. 

LES OGSÅ: Disse vaksine-bivirkningene må du være forberedt på

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter