in ,

Britiske veteraner berget ni løver fra sultedød i en ukrainsk dyrehage

To løver
Illustrasjonsfoto fra Canva

Veteraner fra den britiske hæren har reddet ut ni sultne løver fra en ukrainsk dyrehage i et vågalt krigssoneoppdrag.

Dyreredningsgruppen «Breaking the Chains and Warriors of Wildlife» reiste til den krigsherjede havnen i Odessa på mandag. Onsdag sto de i Romania med ni løver de hadde berget ut fra det krigsherjede området. Veteranene som utførte oppdraget forteller ifølge Daily Mail at dette er den største redningsaksjonen av store kattedyr noensinne fra en krigssone med en pågående krig.

De ni løvene satt og sultet i hjemmet sitt i Bioparken i Odessa, hvor det var faretruende lite kjøtt på grunn av krigen. Dersom russiske missiler hadde truffet innhegningen slik at dyrene kunne rømme, ville det være ensbetydende med enda en livsfare for de sivile i området.


These were exceptionally large lions.

Posted by Lionel De Lange on Friday, May 27, 2022

Redningsgruppen hentet ut to voksne hanløver, fem voksne hunner og to løveunger og brakte dem i sikkerhet i en dyrehage i Targu Mures i Romania. Planen er å fly alle løvene til et nytt og fredelig liv i Simbonga-reservatet i Sør-Afrika eller til et egnet reservat i USA.

– Det var en internasjonal operasjon, og det var flott å jobbe med andre mennesker som var opptatt av å få denne jobben gjort. Jeg håper vi kan gå inn under nesen på russerne igjen og redde flere dyr sammen i fremtiden. Det er flott for meg å få et hvilket som helst dyr ut av en forferdelig situasjon, men jeg antar at dette var ekstra spesielt for meg siden jeg har bodd i Ukraina. Løvene gikk en veldig dyster fremtid i møte i Odessa, sier den sør-afrikanske dyrevernsaktivisten Lionel de Lange som står bak gruppen Warriors of Wildlife.

Last time she will be in a concrete cage.

Posted by Lionel De Lange on Friday, May 27, 2022

Operasjonslederen for teamet som fikk løvene ut av Ukraina er britiske Tom som har tjenestegjort i den britiske hæren i 18 år. Av sikkerhetshensyn røper ikke organisasjonen etternavnet hans.

Tom hadde tidligere post-traumatisk stressyndrom (PTSD) og sier at hans egen tilfrisking er noe han kan takke hunden sin Gypsie for.

– Det var et dyr som reddet livet mitt. Jeg forstår den sanne skjønnheten og verdien av dyr, og jeg ønsket å redde deres liv, og det er derfor vi er i Ukraina, sier han ifølge Daily Mail.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

måler blodtrykk

Med disse livsstilsgrepene slipper mange å ta medisin mot høyt blodtrykk

Jente (11) smurte seg inn i blod for å berge seg fra skoleskyteren i Texas