torsdag, februar 27, 2020
Historier fra livet Brødre med autisme ble bedt om å forlate lekeland...

Brødre med autisme ble bedt om å forlate lekeland – nå vil foreldrene ha fokus på respekt og forståelse

-

Gemma Ryan bor i England sammen med sin mann, David og deres to sønner William på ti år og Edvard på seks. Brødrene har begge autisime. Edvard har også ADHD og Tourette syndrom.

Familien på fire har utfordringer i hverdagen på mange måter, men da voksne mennesker mente at brødrene ikke hørte hjemme på et lekeland, ble det nok for Gemma og David.

Gemma tok med sønnene sine til et lekeland for at guttene hennes skulle få en kjekk opplevelse sammen. Det ble dessverre ingen kjekk opplevelse i det hele tatt. Og dette på grunn av andre voksne som var i lekelandet.

De to guttene har mange ganger opplevd blikk og kommentarer fra voksne mennesker. Brødrene har tics og klarer ikke alltid å kontrollere bevegelser og rop. På grunn av dette er de blitt utsatt for mobbing flere ganger.

Publisert av Gemma Ryan Lørdag 7. mai 2016

Da de var på lekelandet utbrøt en annen mor til Gemma: «Du burde ta de rare guttene dine bort fra sønnen min og du burde ha forstått at de to ikke bør være i dette lekelandet».

«Jeg konfronterte henne og sa at sønnene min ikke er rare og at hun burde skaffe seg kunnskap om barn som har disse diagnosene», forteller Gemma til The Daily Mirror.

Ti minutter senere møtte de på en mann som var og lekte med sønnen sin. William ble kjent med gutten og de lekte fint sammen. Men da William la armene sine rundt gutten smalt det. I følge Gemma ble faren rasende over dette og sa til henne at han ville kvele William dersom han gjorde dette igjen.

Publisert av Gemma Ryan Torsdag 18. mai 2017

Det gikk et helt år før Gemma orket å ta guttene med til lekelandet igjen

«William skjønner mer og mer at han ikke er helt som andre barn og at voksne ofte behandler han annerledes», forteller Gemma som ikke tok med guttene til lekelandet igjen på et helt år. Den ubehagelige opplevelsen hadde satt spor.

Hun og ektemannen har nå startet et arrangement får å få belyst viktigheten av at barn med blant annet autisme må inkluderes på en god måte i samfunnet. De arrangerte en samling kalt «Spectrum» og hele 1000 barn og voksne møtte opp. William underholdt med dans til Michael Jackson`s «Thriller».

Det er trist at barn skal oppleve slike kommentarer fra voksne mennesker. Del gjerne artikkelen videre for å belyse temaet.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...