Forsiden Historier fra livet Brødre med autisme ble bedt om å forlate lekeland - nå vil...

Brødre med autisme ble bedt om å forlate lekeland – nå vil foreldrene ha fokus på respekt og forståelse

Gemma Ryan bor i England sammen med sin mann, David og deres to sønner William på ti år og Edvard på seks. Brødrene har begge autisime. Edvard har også ADHD og Tourette syndrom.

Familien på fire har utfordringer i hverdagen på mange måter, men da voksne mennesker mente at brødrene ikke hørte hjemme på et lekeland, ble det nok for Gemma og David.

Gemma tok med sønnene sine til et lekeland for at guttene hennes skulle få en kjekk opplevelse sammen. Det ble dessverre ingen kjekk opplevelse i det hele tatt. Og dette på grunn av andre voksne som var i lekelandet.

Reklame

De to guttene har mange ganger opplevd blikk og kommentarer fra voksne mennesker. Brødrene har tics og klarer ikke alltid å kontrollere bevegelser og rop. På grunn av dette er de blitt utsatt for mobbing flere ganger.

Publisert av Gemma Ryan Lørdag 7. mai 2016

Da de var på lekelandet utbrøt en annen mor til Gemma: «Du burde ta de rare guttene dine bort fra sønnen min og du burde ha forstått at de to ikke bør være i dette lekelandet».

«Jeg konfronterte henne og sa at sønnene min ikke er rare og at hun burde skaffe seg kunnskap om barn som har disse diagnosene», forteller Gemma til The Daily Mirror.

LES OGSÅ
21-åringen tok dette bildet - timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn
LES OGSÅ
Far oppdaget at datteren mobbet på sosiale medier - tok et kontroversielt valg

Ti minutter senere møtte de på en mann som var og lekte med sønnen sin. William ble kjent med gutten og de lekte fint sammen. Men da William la armene sine rundt gutten smalt det. I følge Gemma ble faren rasende over dette og sa til henne at han ville kvele William dersom han gjorde dette igjen.

Publisert av Gemma Ryan Torsdag 18. mai 2017

Det gikk et helt år før Gemma orket å ta guttene med til lekelandet igjen

«William skjønner mer og mer at han ikke er helt som andre barn og at voksne ofte behandler han annerledes», forteller Gemma som ikke tok med guttene til lekelandet igjen på et helt år. Den ubehagelige opplevelsen hadde satt spor.

Hun og ektemannen har nå startet et arrangement får å få belyst viktigheten av at barn med blant annet autisme må inkluderes på en god måte i samfunnet. De arrangerte en samling kalt «Spectrum» og hele 1000 barn og voksne møtte opp. William underholdt med dans til Michael Jackson`s «Thriller».

Det er trist at barn skal oppleve slike kommentarer fra voksne mennesker. Del gjerne artikkelen videre for å belyse temaet.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Deilig rett med blomkål og andre godsaker – denne smelter på tungen

Blomkål er nydelig å bruke i matretter. Ikke bare er det godt, men også skikkelig sunt. Her skal du få en litt annerledes, men...

Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

En kvinne i Stavanger lå på bakken med brukket ankel og sterke smerter. Publikum var mest opptatt av å filme. Politiet er ikke imponert. Etter melding...

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT