onsdag, april 1, 2020

Brødrene forsøkte å tjene skitne penger på coronaviruset – det fikk de angre på

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Brødrene fikk en slu forretningsidé og kjøpte 18.000 flasker håndsprit, for å deretter selge med stor fortjeneste. Nå er brødrene pålagt å donere vekk flaskene.

Coronaviruset spres som ild i tørt gress, verden over. Panikken har fått innpass hos mange mennesker, som har resultert i hamstring av varer. Butikkene blir ribbet for blant annet midler som kan beskytte mot sykdom, som håndsprit.

De danske brødrene Matt og Noah Calvin så en mulighet til å tjene gode penger på situasjonen som har oppstått. De kjøpte 17.800 flasker med håndsprit, for å selge dem overpriset.

Planen til de grådige brødrene mislykkes, ettersom de nå er blitt pålagt å donere vekk alle flaskene, skriver New York Times.

Kjørte land og strand for å få tak i håndsprit

Brødrene bor i den amerikanske byen Hixson i Tennessee. De kjørte mange hundre km for å få tak i så mye håndsprit de kunne.

De var ikke fornøyd før de hadde kjøpt inn hele 17.800 flasker håndsprit, som de kjøpte for 15.000 dollar, som tilsvarer omkring 170.000 norske kroner.

Planen var å selge flaskene de selv hadde kjøpt for mindre enn én dollar, for opp til 70 dollar. Selv synes de dette var genialt, og mener det var en glimrende forretningsplan.

Brukte nettbutikker som Amazon for å nå ut til kjøpere

Calvin-brødrene satt inn annonser på Amazon, der de forsøkte å selge håndspriten til desperate kjøpere. Dersom de hadde lykkes, ville de vært millionærer på kort tid.

Planen gikk i vasken ettersom i likhet med de fleste andre nettbutikker, har Amazon stoppet salget av overprisede produkter som våtservietter, håndsprit og ansiktsmasker.

Forretningsplanen var ikke lengre like genial. Nå står brødrene med 18.000 flasker håndsprit som de ikke får solgt. I stedet for å bli rike på andres panikk, ble de saksøkt for å selge produkter til blodpris.

Må donere alt til et godt formål

Denne saken har vekket store reaksjoner, og mange raser mot danskenes plan om å utnytte andre menneskers bekymring i denne tiden. Alle håndspritflaskene de kjøpte blir heldigvis donert til et godt formål, der blant annet to tredjedeler går til en lokal kirke.

Hva synes du om dette? Var den en god forretningsidé eller fikk de som fortjent? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter