lørdag, april 4, 2020

Brødrepar reddet reinsdyr som hadde satt seg fast i en snøsprekk

Mest lest nå

Märtha Louise etter Ari Behns død: – En lang og sorgtung prosess

Prinsesse Märtha Louise deler vanligvis flittig fra livet sitt på sin Instagram-konto. Men nå har det vært stille fra prinsessen siden romjulen. Helt til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Ingebrigt (21) og Hallvard Killingberg (17) var ute på skitur rett utenfor Oppdal sentrum i Trøndelag. Da kom de over et reinsdyr som satt fast i en dyp snøsprekk med vann helt opp til magen.

– Han måtte ha vært der i flere dager, for det var ingen spor rundt, sier Ingebrigt Killingberg til NRK.

Guttene hadde aldri vært borti liknende situasjon tidligere, og de var usikre på om de ville klare å få reinsdyret løs. Men det klarte de heldigvis.

Brødrene er ofte ute på tur, og de var godt forberedt. I sekken, hadde de en spade, tilfelle noe uventet skulle skje. De begynte med å grave i snøen rundt reinsdyret. Planen var at reinsdyret skulle klare å klatre opp selv.

Foto: Ingebrigt Killingberg

Måtte dra reinsdyret opp

Men det var vanskelig å få fotfeste, og Ingebrigt forteller at snøen rundt ham brista.

– Jeg holdt på å dette nedi et par ganger, men det hadde ikke vært noe farlig for meg. Jeg hadde vel blitt blaut da, sier han.

Guttene måtte tenke nytt. De måtte finne på noe annet for å få opp reinsdyret. Da kom de på en god ide. De festet reimene på skistavene sine i geviret, og begynte å dra. Etter hvert begynte også reinsdyret å bevege på seg.

– Han var litt redd til å begynne med, men da vi begynte å dra ble han helt rolig så jeg tror han forsto at han fikk hjelp, forteller Ingebrigt.

Foto: Ingebrigt Killingberg

Sjanglet rundt

Til slutt klarte brødrene å dra reinen opp av det dype hullet. Reinen var så sliten at den falt ned i sprekken igjen. Men nå kom den seg opp selv, og sjanglet litt rundt før den gikk inn i skogen igjen.

På spørsmål fra NRK om guttene tror andre folk hadde stoppet opp for å hjelpe en rein i nød, svarer Ingebrigt:

– Ja, jeg håper i hvert fall det.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...