mandag, august 10, 2020

Brøytebilsjåfør advarer foreldre: – Dette er livsfarlig!

Mest lest nå

Terje Nilsen fra Tromsø har vært brøytebilsjåfør i over 20 år. Han har flere ganger kommet over snøhuler som barn har gravd i snøfonnene langs veien. Nå advarer han foreldre: – Dette er livsfarlig!

«Vi ser dette hvert eneste år. Det er alle brøytebilsjåførers mareritt. Hvis jeg kommer borti snøhulen kan flere hundre kilo med snø falle over barn som er inni, og da har de ikke sjans å komme seg ut. Denne snøhula var heldigvis tom, men den lå helt i brøytekanten der vi har lagt snøen. Hvis jeg da kjører som normalt langs veien så ville den klappet sammen. Det er rett og slett livsfarlig», sier Terje Nilsen ifølge Side 2.

For noen år siden, delte han to bilder på Facebook. På det ene bildet, ser vi veien slik Terje selv ser den fra førersetet i brøytebilen.


«Ser du noe spesielt å ta hensyn til på dette bildet», spør han:

Foto: Terje Nilsen

Livsfarlig snøhule

På det andre bildet, ser vi veien sett fra den andre siden. Og der har et barn gravd en snøhule i snøfonna langs veien.

Nå ber Terje foreldre om å passe på at barna ikke graver snøhuler i brøytekantene langs veien. Hvis ungene er inne i hula, kan de få tung snø over seg fra brøytebilen. Det er ikke alltid sikkert at foreldrene vet at de er ute i snøhulen, og da kan det ta lang tid før de blir oppdaget.

Foto: Terje Nilsen

Vil ikke ha liv på samvittigheten

«Det hender jeg ser sykebiler langs ruten jeg kjører og da får jeg en klump i halsen med en gang fordi jeg er redd at nettopp dette har skjedd. Skulle det gå galt så er det den stakkaren som er ute og gjør jobben sin som blir sittende som morder. Jeg vil ikke sitte der med et liv på samvittigheten», sier Terje.

Foto: Privat

Del gjerne artikkelen videre for å advare andre foreldre og barn!

LES OGSÅ: Politiet: derfor er det livsfarlig å ha jakke på småbarn som sitter i bilstol

130,367FansLik
1,533FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter