in

Brudd mellom eks-statsråd Tor Mikkel Wara og Laila Bertheussen

skjermdump youtube

Tor Mikkel Wara gikk av som justisminster da samboeren Laila Bertheussen ble siktet for en rekke hendelser knyttet til familiens hus.

28. mars 2019 endret PST status for Laila Anita Bertheussens fra fornærmet til mistenkt i samtlige hendelser knyttet til familiens hus. Avgjørelsen ble tatt ut fra tekniske og taktiske bevis, meldte VG da nyheten ble kjent.


Like før PST sendte ut denne oppdateringen i etterforskningen, kom det en pressemelding om at statsminister Erna Solberg og justisminister Tor Mikkel Wara ville møte pressen.

På denne pressekonferansen ble det klart Wara går av som justisminister.

– Beslutningen er fullt og helt min egen. Min familie er ikke stor, men det viktigste jeg har. Nå skal jeg være der for dem, sa Wara under pressekonferansen.

PST som har etterforsket saken mente ifølge Dagbladet at Bertheussen blant annet skal ha tegnet et hakekors og tagget ordet «rasisist» på veggen på familiens bil. Hun er også anklaget for å ha brutt opp lokket til bilens drivstofftank, og tent på en hyssing som var plassert inn i tanken.

PST og Det nasjonale statsadvokatembete mener Bertheussen sendte brev med truende innhold til samboeren og seg selv. Det samme brevet ble også sendt til daværende statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde og hennes ektemann, Christian Tybring-Gjedde.

Bertheussen er også tiltalt for å forsøke å vekke mistanke om en straffbar handling uten at den er begått og for overtredelse av brann- og eksplosjonsvernloven.

Laila Bertheussen ble på 1980-tallet straffedømt tre ganger for bedrageri, tyveri og dokumentforfalskning. I 1995 ble hun også bøtelagt for naskeri.

I rettssaken som fulgte, ble Laila Bertheussen dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for angrep på demokratiet gjennom brannstiftelse, skadeverk og trusler mot ledende politikere, blant dem hennes samboer, daværende justisminister Tor Mikkel Wara.

Hun anket først dommen. Men to dager før ankesaken skulle starte i månedsskiftet november/desember i 2021, fortalte hun på Facebook at hun trakk anken. 

Nå, rundt to år etter at dommen falt, kommer nyheten om at Tor Mikkel Wara og Laila Bertheussen går hver til sitt etter 28 år som par. Se og Hør skriver at  Laila Bertheussen i løpet av de siste ukene har omtalt sin nye singel-tilværelse i sosiale medier.

Ukebladet skriver videre at de har forsøkt å få kommentarer fra både Bertheussen og Wara om samlivsbruddet, uten å oppnå kontakt.

Saken startet med Black Box-teaterets oppsetning av «Ways of seeing». Ifølge Dagbladet omtales navngitte politikere, og det vises filmede innslag av blant annet husene til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og stortingsrepresentant og partikollega Christian Tybring-Gjedde. Bertheussen anmeldte teateret for å ha krenket privatlivets fred

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Forskere slår alarm: Lakris er livsfarlig

VG: Durek bryter avtalen med kongehuset