in

Brudebutikken går viralt med utstillingsdukke i rullestol

Foto: skjermklipp fra twitter og facebook

I vinduene på brudebutikker står de vakre kjolene utstilt på rekke og rad. Men butikkutstillingen til The White Collection i Storbritannia er annerledes. Den gikk viralt da de stilte ut en av brudekjolene på en mannekeng-dukke som satt i rullestol.

Hos Sosialnytt forteller vi ofte historier om hvor glade folk blir for å kjenne seg igjen i det samfunnet for øvrig speiler. Nylig skrev vi om leketøy-produsenten Mattel, som har kommet med en Barbie-dukke som har Downs syndrom.

I pressemeldingen der Mattel slapp nyheten, opplyste de at den er laget for at enda flere barn skal kunne se seg selv i Barbie, samt at Barbie skal reflektere verden rundt barna.


Barbie-dukken med Downs syndrom er ment å inspirere alle barn til å fortelle flere historier gjennom lek.

En av de som ble glade for initiativet er Ellie Goldstein som selv har Downs.

– Mangfold er viktig for meg ettersom folk trenger å se flere mennesker som meg, og ikke gjemme oss bort, sa Ellie Goldstein til the Guardian i forbindelse med lanseringen av dukken.

Og da Barbie kom i rullestol var det to år gamle Ella som lyste opp. Den vesle jenta fikk en dukke som var akkurat som henne selv.

– Å vite at hun var inkludert med en Barbie i rullestol, er helt fantastisk. Mattel har inkludert min datter. Og det betyr hele verden for en som har et barn med spesielle behov, uttalte Ellas mor.

Men Mattel er en global gigant. I slike organisasjoner finnes det gjerne egne målsetninger og sosial bærekraft og inkludering av mangfold enn i en liten kjolebutikk.

En liten butikk med et stort initiativ

Likevel har brudebutikken «The White Collection» gått viralt gjennom sitt initiativ for å fremme mangfold og inkludering.

Butikkvinduet, som også er omtalt av UpWorthy, er delt på en rekke sosiale medier av forbipasserende som har lagt merke til butikkens sterke budskap om inkludering.

En av de som har blitt begeistret av utstillingen er kunstneren Beth Wilson. Da hun gikk forbi The White Collection i Portishead i North Somerset, la hun merke til en annerledes utstilling: I stedet for å ha mannekeng-dukkene på linje i vinduet for å vise frem de vakre brudekjolene, hadde The White Collection en vakkert dekorert utstillingsdukke i brudekjolen – og rullestol.

Også rullestonen var dekorert for å illustrere den høytidelige anledningen kjolen var ment å benyttes til.

Rullestolbrukere hilser utstillingen velkommen

Wilson som selv er rullestolbruker satte stor pris på butikkens inkluderingsbudskap.

Hun tok bilde av utstillingsvindiet og delte det på Twitter. Til bildet skriver hun «Den nye bryllupsbutikken i byen har en mannekeng som bruker rullestol. Det burde egentlig ikke være spennende, men det er første gang jeg har sett funksjonshemminger stilt ut i et butikkvindu.»

Tweeten hennes gikk raskt viralt, og har fått en rekke kommentarer fra andre Twitter-brukere som applauderer butikkens innsats.

Flere Twitter-brukere har også delt sine egne erfaringer med å handle en brudekjole når man sitter i rullestol, og forteller hvor mye The White Collections utstilling betyr for dem.

Tweeten til Wilson har fått 31 800 likes.

Møter fordommer i butikkene

– Det er kanskje en liten ting, men å føle at man blir sett av mainstream klesbutikker er unikt, sier en av de som har kommentert bildet.

En annen forteller at hun som nyforlovet rullestolbruker og fikk tårer i øynene…

– Jeg har utsatt å se på kjoler på grunn av frykten for at det ikke skal fungere med stolen min, avslører den vordende bruden i kommentarfeltet.

Flere påpeker også at de har fått frem snittet i kjolen selv om mannekengen sitter.

En annen rullestolbruker som har giftet seg, sier hun skulle ønske denne butikken fantes da hun skulle gifte seg, og avslører at hun fikk høre ting som at «med rett hår og sminke så vil du nesten få stolen til å fosvinne».

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette er det mest musestille stedet på jorden – folk «friker» ut av å være her

Kvinne ble forsøkt dopet ned på bar – nå hylles bartenderen for måten han håndterte situasjonen