søndag, september 20, 2020

Brudgommen overlever en hjertetransplantasjon. Så dør forloveden 48 timer før bryllupet

Mest lest nå

Sam og Amy møttes i 2012. Det var kjærlighet ved første blikk. Året etter, fikk de datteren Esmee. Men så måtte Sam gjennom en hjertetransplantasjon. Og så fikk Amy kreft. Dessverre fikk paret aldri gjennomført sin store drøm – å bli mann og kone.

Sam Rudland ble diagnostisert med hjertesykdommen friedreichs ataksi som 18-åring. Sykdommen fører til tykke og stramme muskler i hjertet, og er ikke mulig å behandle. Mennesker med denne sykdommen trenger ofte en hjertetransplantasjon. Det skriver The Sun.

Da Sam møtte Amy hadde han fortsatt god helse. Men etter kort tid, ble det klart at Sam trengte nytt hjerte.


Fikk brystkreft

Siden paret var veldig fokusert på Sams sykdom, overså de Amys helse. Den begynte nemlig også og skrante. I 2016, mens Sam fortsatt stod i donorkø, ble Amy diagnostisert med brystkreft. Kreften hadde allerede spredt seg til lymfen, og familien fikk beskjed om at legene ikke kunne gjøre noe for å redde Amys liv.

Men midt i den tragiske situasjonen, kom plutselig gladbeskjeden. Legene hadde funnet et hjerte til Sam. Og i mai 2017, fikk Sam operert inn det nye hjertet.

Ble begravet i brudekjolen

Vel vitende om at Amy ikke kom til å overleve, bestemte paret seg for å gifte seg. Bryllupet ble satt til slutten av april 2019. Men det ble snart klart at Amy ikke kom til å leve så lenge. Paret bestemte seg for å fremskynde bryllupet, og 3. april, skulle de bli viet på sykehuset. Paret fikk låne et rom på sykehuset for ti gjester, og sykehuskantinen skulle forberede maten. Men to dager før den store dagen, ga Amys kropp opp.

«Jeg var helt ødelagt», sier Sam.

«Amy fikk dødsdommen mens jeg fikk et nytt liv med mitt nye hjerte», sier han videre.

Amy ble begravet uka etter, i brudekjolen sin.

LES OGSÅMoren fikk beskjed på sykehuset om at babyen hennes døde. 70 år senere får hun en utenkelig nyhet

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter