fredag, juli 10, 2020

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Mest lest nå

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette.

Visste du at mobilbruk i trafikken er en av de største truslene vi nordmenn har i trafikken?

I følge Broom.no mistet 46 mennesker livet i trafikken på grunn av mobilbruk mellom 2005 og 2017. 46 menneskeliv i Norge kunne altså vært spart dersom ingen brukte mobiltelefon mens man kjører bil.


Broom skriver også at Ipsos gjorde en undersøkelse for Gjensidige i fjor. Der kom det frem at nesten halvparten av de man undersøkte bruker mobiltelefonen uten handsfree, mens de kjører bil. Samtidig avdekket de en forunderlig oppdagelse; Andelen mennesker som bruker mobiltelefon i bil er markant større blant dem som har barn under 18 år, enn dem som ikke har det.

Familie fra England mistet sine kjæreste 

For å vise hvor brutale konsekvenser mobilbruk i trafikken kan medføre har en engelsk familie ønsket å stå frem med sin historie. En historie som river oss i sjela.

Familien var på vei hjem fra ferie sommeren 2016 da en lastebil dundret inn i bilen deres. I bilen satt mor i familien Tracy Houghton, 45, sammen med hennes sønner Ethan, 13 og Joshua, 11, samt datteren til kjæresten hennes, Aimee Goldsmith, 11. Alle døde momentant da lastebilen traff dem.

Josh og Ethan ble bare 13 og 11 år gamle. Foto: PA

Bakgrunnen? Sjåføren av lastebilen brukte mobiltelefonen mens han kjørte. BBC skriver at mannen ble dømt til 10 års fengsel. 

Et videoopptak fra hendelsen har blitt offentliggjort av en enkel grunn:

Forhåpentligvis kan disse redselsfulle bildene gjøre at flere mennesker tenker seg om to ganger før de velger å bruke mobilen mens de kjører.

Aimee ble 11 år. Foto: PA

Pappaen til Josh og Ethan forteller om den grusomme opplevelsen det må være å sitte igjen som forelder som overlever barna sine. Til Mirror forteller han:

– Jeg trodde det var den verste dagen i mitt liv, mine barn ble drept. Men det verste kom først tre uker senere da jeg dro til begravelsesbyrået og fikk se dem. Døde, og kalde i kistene.

Nedenfor kan du se de ubehagelige bildene fra ulykken. Vær så snill, spre dette videre slik at ikke flere foreldre trenger å oppleve noe slikt. La denne tragiske historien være en påminner til alle der ute som hver dag risikerer sitt eget og andre menneskers liv fordi de ikke tenker seg om. 

130,142FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter