in , ,

Brumunddal: Katt drept med hagle og dumpet i populært turområde

Katten og buret den antakelig var drept i lå dumpet i marka. Foto: Privat

To turgåere fikk sjokk da de så en skutt katt og et kattebur ved inngangen til det populære turområdet. Hendelsen er politianmeldt.

– Vi var på tur med hund. Rett ved bommen ser vi masse blod. På andre siden av bommen ser vi et dyr. Vi tenkte kanskje først at det var en fugl som var blitt tatt av en rev. Så ser vi også katteburet ved siden av. Det ser ut som en voksen hannkatt og den er skutt med hagle. Katten er nok skutt i buret på utsiden av bommen og så er den slengt over bommen mens den var i buret. Det lå også igjen haglpatroner, beskriver den ene turgåeren til Ringsaker Blad.

De to som hadde tenkt seg ut på en flott tur med hunden så blodspor like ved innkjøringen til Tandeskogen Fjelltak. Rett ved blodsporene ligger en skutt katt, og katteburet står ikke langt unna.


Turgåerne forteller lokalavisa at dette antagelig har skjedd lørdag kveld eller natt til søndag.

Turgåeren har forståelse for at katter avlives, men hun har liten forståelse for måten denne katten tilsynelatende er tatt av dage på.

– Det er ikke greit. Det finnes andre måter å avlive en katt på enn å gjøre det slik. Det må gjøres med respekt for dyrene. Det er ikke dette, sier turgåeren.

Katten lå død utenfor buret. Foto: Privat

Og det at den døde katten er dumpet på denne måten synes turgåeren heller ikke noe om. De som fant katten var to voksne mennesker, men det kunne like gjerne ha vært barn som kom over det uhyggelige synet.

De to turgåerne kontaktet politiet umiddelbart. Saken skal følges opp av Brumunddal politistasjon.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

bilde av åge aleksandersen

Åge Aleksandersen og Terje Tysland møter plateselskapet i retten i mai

Arne Treholt begraves i Oslo 23. februar