in

Butikk trekker tilbake påskesjokolade etter rasismebeskyldninger

Den britiske dagligvarekjeden Waitrose, trekker nå tilbake en pakke sjokoladeender etter å ha fått reaksjoner på at den mørkeste anden het «Ugly».

Pakken med sjokoladeender inneholdt en and av hvit sjokolade som hadde fått navnet «Fluffy», en and av melkesjokolade som het «Crispy», og en and av mørk sjokolade som het «Ugly». Det skriver CNN.

Foto: Livia A. Aliberti / Twitter

Det var Twitter-brukeren Livia A. Aliberti som først stilte spørsmål ved at den mørkeste sjokoladeanden hadde fått navnet «Ugly».


«Crispy, Fluffy og Ugly – en trio med påskeender hos #waitrose. Ugly er den mørkeste til høyre. Overhørte kvinner si: «Dette er ikke riktig.» Jeg er enig, det ser ikke bra ut i det hele tatt. Tusen andre alternativer … hvorfor #ugly?????» Skrev hun.

Skaper stort engasjement

Mange har kommentert innlegget, og mange er enige med Livia. Men mange er også uenige, og lurer på hvordan noen kan kalle dette rasisme.

«Jeg er asiatisk og blir ikke støtt av den gule anden, selv om den gule anden hadde blitt kalt «Ugly», skriver en kvinne.

Valgte å fjerne endene

Waitrose har siden beklaget navnet på påskeendene, og skriver i en pressemelding:

«Vi er veldig lei oss for at noen ble støtt av navnet på dette produktet, det var absolutt ikke meningen å støte noen»,skriver de og fortsetter:.

«Vi fjernet produktet for flere uker siden mens vi endret navnet, og endene er nå tilbake i butikkhyllene», skriver de videre.

Oppfordrer til boikott

Butikkjeden legger til at årsaken til at de valgte navnet «Ugly», er etter Hans Christian Andersens eventyr «Den stygge andungen».

Nå truer mange med å boikotte butikkjeden fordi de har gitt etter og endret navnet på sjokoladeendene. Waitrose blir kalt både svake og patetiske på Twitter og på sin egen Facebook-side.

«Jeg vil si at folk i UK er helt avskåret fra virkeligheten. Hvis du klarer å se rasisme i sjokolade i sjokoladeender, lever du i en boble i hodet ditt. Tid for boikott», skriver en på Twitter.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Slik blir du kvitt bananfluene

Mor ble skjelt ut for å amme på restaurant. Reaksjonen til hennes 5 år gamle sønn blir hyllet over hele verden