Forsiden Nyheter Butikk trekker tilbake påskesjokolade etter rasismebeskyldninger

Butikk trekker tilbake påskesjokolade etter rasismebeskyldninger

Den britiske dagligvarekjeden Waitrose, trekker nå tilbake en pakke sjokoladeender etter å ha fått reaksjoner på at den mørkeste anden het «Ugly».

Pakken med sjokoladeender inneholdt en and av hvit sjokolade som hadde fått navnet «Fluffy», en and av melkesjokolade som het «Crispy», og en and av mørk sjokolade som het «Ugly». Det skriver CNN.

Foto: Livia A. Aliberti / Twitter

Det var Twitter-brukeren Livia A. Aliberti som først stilte spørsmål ved at den mørkeste sjokoladeanden hadde fått navnet «Ugly».

«Crispy, Fluffy og Ugly – en trio med påskeender hos #waitrose. Ugly er den mørkeste til høyre. Overhørte kvinner si: «Dette er ikke riktig.» Jeg er enig, det ser ikke bra ut i det hele tatt. Tusen andre alternativer … hvorfor #ugly?????» Skrev hun.

Skaper stort engasjement

Mange har kommentert innlegget, og mange er enige med Livia. Men mange er også uenige, og lurer på hvordan noen kan kalle dette rasisme.

«Jeg er asiatisk og blir ikke støtt av den gule anden, selv om den gule anden hadde blitt kalt «Ugly», skriver en kvinne.

LES OGSÅ
Fikk beskjed om ikke å komme for nær selungen – måtte avlives
LES OGSÅ
Bjørn Kjos går av etter 17 år som konsernsjef i Norwegian - dette er grunnen

Valgte å fjerne endene

Waitrose har siden beklaget navnet på påskeendene, og skriver i en pressemelding:

«Vi er veldig lei oss for at noen ble støtt av navnet på dette produktet, det var absolutt ikke meningen å støte noen»,skriver de og fortsetter:.

«Vi fjernet produktet for flere uker siden mens vi endret navnet, og endene er nå tilbake i butikkhyllene», skriver de videre.

Oppfordrer til boikott

Butikkjeden legger til at årsaken til at de valgte navnet «Ugly», er etter Hans Christian Andersens eventyr «Den stygge andungen».

Nå truer mange med å boikotte butikkjeden fordi de har gitt etter og endret navnet på sjokoladeendene. Waitrose blir kalt både svake og patetiske på Twitter og på sin egen Facebook-side.

«Jeg vil si at folk i UK er helt avskåret fra virkeligheten. Hvis du klarer å se rasisme i sjokolade i sjokoladeender, lever du i en boble i hodet ditt. Tid for boikott», skriver en på Twitter.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet