Hjem Nyheter Butikkeier Lars fikk nok – fjernet energidrikkene fra hyllene

Butikkeier Lars fikk nok – fjernet energidrikkene fra hyllene

Butikkeieren Lars Söderblom Svensson la merke til at stadig yngre barn kom inn i butikken hans og ville enten kjøpe eller stjele energidrikker. Det fikk ham til å reagere, og nå fjerner han alle energidrikkene fra butikken sin.

– Det har gått for langt ned i alder, sier han til SVT Nyheter Haland.

Energidrikker er blitt mye vanligere blant ungdommer og tenåringer, noe butikkeier Lars Söderblom Svensson har fått erfare i sin butikk i den svenske byen Halmstad.

Barn helt ned i 11-12 års alderen kommer inn i butikken hans for å kjøpe energidrikker, hvilket har fått ham til å gjøre noen drastiske tiltak.

– Jeg er simpelthen lei av at det kommer barn helt ned i 11-12 års alderen med favnen full av energidrikker som de vil kjøpe. Det er simpelthen for ungt, men sier jeg nei til dem går de bare inn og stjeler dem istedet, sier Lars til SVT Nyheter Halland.

Foto: Privat/SVT

Fjernes fra butikken

Medlemsbutikkene i «Svenska Dagligvaruhandeln» har i over ti år hatt en gjensidig avtale om å ikke selge energidrikker til barn og unge under 15 år, men Lars synes ikke det var nok.

LES OGSÅ: Forbrukerrådet advarer – halvparten av barn og unge som drikker energidrikk får bivirkninger

Fra nå av har han bestemt seg for å fjerne alle energidrikkene fra selve butikklokalet, og nå kan de kun kjøpes ved henvendelse i kassen, på samme måte som tobakksvarene. Energidrikker er den varen det stjeles mest av i butikken til Lars, ofte mer enn fire-fem bokser om dagen.

Foto: Lars Söderblom Svensson / Facebook

Håper flere tar etter

Risikoen for bivirkninger som hjertebank og hodepine ved inntak av energidrikker med koffein er i følge det svenske næringsmiddeltilsynet, Livsmedelsverket, betraktelig større hos barn enn hos voksne, så Lars håper flere butikker følger hans eksempel og fjerner energidrikkene fra butikklokalet. Men å fjerne dem helt ut av sortimentet er ikke aktuelt.

LES OGSÅ: Kjell jobber som ambulansesjåfør – Nå tar han til ordet for å fjerne energidrikker, han har fått nok av å se barn kollapse

– Nei, det er forholdsvis mange voksne som etterspør disse drikkene, så hvis vi fjerner dem helt er det en risiko for at de begynner å handle i andre butikker og det vil vi ikke. Det er tøff konkurranse, sier Lars til SVT Nyheter Halland.

Klikk på deleknappen dersom du er enig med Lars i at man burde ha bedre kontroll på at barn ikke får kjøpe energidrikk!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com