in

Butikken har sett seg lei på halvnakne kunder – innfører ny regel

Det er kanskje fristende å sprade inn på butikken i bare badetrusen når temperaturen overstiger 20 grader. Men er det greit?

Den svenske ICA-butikken på Falkenberg har i hvert fall sett seg lei på halvnakne kunder. Faktisk har det blitt et så forstyrrende element at butikken har måtte komme med en oppfordring til alle sine handlende kunder.

Både ICA og matbutikken Willys som ligger i Falkenberg reagerer på lettkledde gjester, og utenfor Willys henger det nå et skilt hvor man kan lese:


«Av hensyn til alles velvære og komfort så vel som av hygieniske årsaker, ber vi alle våre kunder være påkledd når de går i butikken, takk!»

Og det er nok ikke unikt for disse svenske butikkene. Med varme sommerdager og høye temperaturer er det mange av oss som tilbringer dagene på stranda, og på vei hjem fra stranden er det ikke uvanlig å bare sette seg i bilen og kjøre hjem, kanskje uten å bytte fra badetøy. Men hvis du skal innom en butikk og handle på vei hjem, er det viktig å bytte til vanlige klær, ifølge personalet på Falkenberg.

– Vi har å gjøre med mat og ferske råvarer, og det er ikke hygienisk, sier Ralf Möller, butikksjef ved Willys i Falkenberg til Hallands Nyheter.

Kle på deg!

Ica-forhandler Annelie Kuusk Jonsson har også hatt problemer med dette i butikken sin.

– Vi har å gjøre med mat og ferske råvarer, og det er ikke hygienisk. Å gå barbeint er også farlig. Ting kan gå i stykker i en butikk som du deretter kan kutte deg på, sier hun til avisen.

Utenfor butikken hennes står nå et skilt som ber kundene om å kle på seg.

«Har du/dere vært på stranden? Da ser vi gjerne at du/dere kler på dere FØR dere går inn i butikken. Dette er for alles trivsel!»

Foto: Ica

Ifølge Ralf Möller har andre kunder også snakket med de ansatte om at de synes det er ukomfortabelt med menneskene som går halvnaken rundt i butikken. Det har også hendt at folk kom inn i butikken med bare badebukser og helt nakne på overkroppen.

Nå har butikken innført en ny regel som sier at man må være påkledd når man handler i butikken både av trivsel, men også av hygieniske årsaker.

Hva tenker du om dette? Bruk kommentarfeltet vår på Facebook!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

glad jente

Forskning viser at barn født i juni har bedre helse enn barn født på andre tider av året

Dette er deltakerne i «Farmen kjendis» 2023