Hjem Humor Butikksjefen var lei all naskingen – Fikk en ide som får kundene til å le

Butikksjefen var lei all naskingen – Fikk en ide som får kundene til å le

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Butikktyveri er en plage for alle butikkeiere. Denne svenske butikksjefen kom på en løsning.

Ifølge VG har nesten 1 av 10 på ungdomsskolen nasket fra en butikk. Dette viser en undersøkelse fra Ungdata. Og det blir ikke bedre av en trend på sosiale medier hvor ungdommer publiserer bilder og videoer av tyveriene sine.

Stjele-trenden på TikTok kalles for «borrowing», skriver TV 2, og her tipser ungdom hverandre om hvordan man kan komme unne med butikktyveri.

– Vi er klar over trenden og metodene. Det nye er at det blir delt på video i sosiale medier. Det er gamle metoder i ny innpakning, sier Engh som er fagleder Skan-kontroll til VG.

Butikksjefens knep

I et kreativt og morsomt forsøk på å stoppe butikktyveriene kom en svensk butikksjef på et lurt triks.

Angelica Fantenberg er eier av Hemköp på Odenplan i Stockholm. En butikk som har hatt store problemer med nasking og stjeling.

– Vi har mange skoleungdommer i butikken, en gang da jeg kom dit ble godterihylla tømt helt da de hadde vært her til lunsj, sier hun til Expressen.

For å kvitte seg med stjelingen valgte Angelica Fantenberg å skrive et beskjed til kundene.

– Jeg tenkte: «Hvordan kan jeg advare dem på en morsom måte?». Jeg fikk ideen fra internett, men skrev min egen plakat og hang den opp, forteller hun til Expressen.

På plakaten står det:

«Vinn en GRATIS tur i politibil! Bare ved å naske i denne butikken! Si hei til kameraet!»

– Jeg har sett folk stå og le av det, og det var litt av reaksjonen jeg lette etter. Ungdommen synes også det er kjempemorsomt, sier butikksjefen til Expressen.

Fungerer det?

Og skal man tro butikksjefen har den morsomme tilnærmingen gitt resultater.

– Det ser ut til å være mindre stjeling fra hyllene i alle fall, sier Fanteberg til Expressen.

Hun mener at de som stjeler mange ganger ikke har god nok kunnskap om at det de gjør faktisk er kriminelt.

– Når vi har vektere her inne som tar noen i å stjele, blir politiet og foreldrene ringt hit. Det vil selvfølgelig være vanskelig for de som har stjålet, og hvis de er over 15 år, er det ikke gøy å få en prikk på politiattesten også. Notatet er for deres skyld også, jeg liker barna når de er her inne og ikke stjeler, sier hun til Expressen.

Og for ordens skyld; Hvis du blir tatt for å stjele kan mulighetene dine videre i livet bli begrenset. Det kan bli vanskelig å få jobber eller komme inn på studier som krever plettfri vandelsattest, og du kan få problemer med å få visum dersom du ønsker å reise til land som krever dette.

Del gjerne denne butikksjefens humoristiske metode videre!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com