in ,

Bytt deg rikere: Slik får du opptil en ekstra månedslønn i året

kontor

Mange kan spare store beløp på å være flinkere til å bytte bank og strømavtale og nå er prosessen enklere enn noen gang.

Er det lenge siden du har byttet bank, forsikring, mobil og strømleverandør? Da har vi gode nyheter til deg: Du kan potensielt spare mye penger!

Diverse undersøkelser viser at mange nordmenn er altfor lojale mot sine banker og leverandører. Mange tror kanskje at man vil oppnå fordeler som lojal kunde, men sannheten er som regel at lojale kunder betaler mye mer enn de som er flinke til å bytte.


Hvor mye kan man spare?

En av de vanligste årsakene til at folk ikke ønsker å bytte er at de tror det ikke er så mye å spare.

Det er kanskje sant dersom du kun bytter mobilabonnement eller strømavtale, men dersom du slår sammen besparelsen av å bytte strøm og mobilabonnment sammen med besparelsen av å bytte bank og forsikring så vil du fort se at det er mye penger å spare!

Hvor mye spør du? I eksempelet lengre ned i artikkelen viser vi hvordan en vanlig person kan spare 30.000 kr i året på å bytte bank, forsikring, bredbånd, strøm og mobilabonnement. Dette er en skattefri besparelse som for de fleste nordmenn ville utgjort en ekstra månedslønn i året!

Så enkelt er det blitt

En annen årsak til at folk ikke ønsker å bytte er at de føler seg knyttet eller at de tror det er vanskelig. Det stemte kanskje tidligere når man måtte møte opp fysisk hos banken med lua i hånden. Slik er det heldigvis ikke lengre.

Hvis du er litt effektiv så er hele jobben gjort på 20 minutter. Nå er det også kommet ryddige systemer på plass som sørger for at bankene automatisk overfører dine avtalegiroer og efakturaer.

I tillegg trenger du aldri å kontakte din tidligere leverandør, enten det er bank, strøm, forsikring eller mobil. Det nemlig din nye bank eller leverandør som ordner alt det praktiske rundt selve overføringen.

Under har vi forklart den mest effektive fremgangsmåten for hver kategori.

Slik bytter du boliglån (Potensiell besparelse 15 000+)

Bank og boliglån er kanskje det som folk kvier seg mest for å bytte. Det er riktignok en litt lengre prosess å bytte boliglån enn å bytte strømavtale, men det er her det er mest å spare for de fleste.

Steg en: Vet du hvilken rente du har i dag? Dobbeltsjekk uansett, det er fort gjort at banken har satt opp renten uten at du har fått det med deg når lånene trekkes automatisk.

Logg deg inn i nettbanken din, eller eventuelt ring til banken for å høre.

Steg to: Sjekk boliglånsoversikten her. Fyll inn ditt lånebeløp og boligens verdi og sjekk hvilken bank som har lavest rente.

Boliglånsoversikten til Bytt.no henter alle boliglån fra finansportalen hvor bankene er lovpålagt å oppgi sine boliglånsrenter. Du kan derfor være trygg på at alle banker er inkludert og at prisene er korrekte.

Steg tre: Du har to valg. Enten kan du gi banken din en sjanse til å matche den beste renten, noe de ofte vil gå med på dersom de er redd for å miste deg som kunde. Da ringer du helt enkelt til banken din og forklarer at den og den banken kan tilby billigere rente og at du vurderer å bytte dersom de ikke kan matche renta.

Dersom din nåværende bank ikke kan matche, eller du ønsker å bytte bank uansett, så tar du kontakt med den nye banken og fyller ut lånesøknad. Du trenger ikke ta kontakt med din nåværende bank for å ordne bytte, den nye banken fikser overføringen.

Slik bytter du forsikring (Potensiell besparelse 10 000+)

Steg en: Finn ut hvilke forsikringer du har i dag og hvor mye du betaler. Selv om du tror du vet det så kan det være lurt å logge seg inn hos forsikringsselskapet og dobbeltsjekke.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Er du dobbeltforsikret? Sjekk med samboer, jobb og fagforening om disse har noen forsikringer som dekker deg. Veldig mange er man dobbeltforsikret på eksempelvis reiseforsikring.

Steg to: Legg ut dine forsikringer på anbud! En av de enkleste måtene å presse prisene på forsikring er å la forsikringsselskapene kjempe mot hverandre. Da kan de ofte strekke seg enda lengre på pris. I tillegg så er det mye raskere enn å ta kontakt med étt og étt selskap.

Fyll inn hvilke forsikringer du har og legg ut på anbud, så vil du bli kontaktet av de største forsikringsselskapene i Norge med tilbud. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende for deg som bruke.

Du trenger ikke å kontakte ditt nåværende forsikringsselskap, det nye forsikringsselskapet ordner alt det praktisk rundt selv overføringen.

Det kan også være lurt å samle alle dine forsikringer hos ett selskap. Da kan forsikringsselskapet ofte tilby en samlerabatt.

Slik bytter du strømavtale (Potensiell besparelse 3 000+)

Steg en: Finn ut hvilken strømavtale du har i dag. Det holder ikke å vite hvilken leverandør du har, da de fleste leverandører har mange forskjellige strømavtaler. Sjekk faktura i nettbanken for informasjon.

Denne Strømroboten sammenligner din strømavtale mot de billigste spotprisavtalene på markedet og viser hvor mye du kan spare på 2 minutter.

Steg to: Skriv inn postnummeret ditt på Bytt.no sin strømtjeneste. Det er forskjellige strømpriser i nord og sør, og noen leverandører leverer bare lokalt.

Steg tre: Velg den billigste spotprisavtalen med minst 12 mnd prisgaranti. Spotprisavtaler har historisk sett vært billigere enn fastpris og variabel-pris over tid, og med prisgaranti så er du sikret at leverandøren ikke øker prisen med en gang. Listen på strømtjenesten er sortert slik at den kun viser spotprisavtaler med minimum 12 mnd prisgaranti.

Selve byttet tar ikke mer enn 2 minutter, og din nye strømleverandør ordner alt det praktiske rundt selve overføringen. Vanlig oppstart er etter et par dager

Slik bytter du mobilabonnement (Potensiell besparelse 2 000+)

Nordmenn bytter sjeldent mobiloperatør, muligens fordi man har et feilaktig inntrykk om at det er lite penger å spare eller at man må få nytt mobilnummer.

Mange vil derfor bli overrasket når de ser hvor mye de kan spare årlig og hvor enkelt det har blitt å bytte mobilabonnement. Du beholder selvsagt det samme nummeret ditt, alle kontaktene dine og forsåvidt alt annet som er på mobilen din. Eneste opplevde forskjell er at du betaler mindre.

Steg 1: Sjekk hvilket mobilabonnement du har i dag, hvor mye det koster og hvor mye mobildata du trenger.

Tips: Sjekk hvor mye mobildata du har brukt de siste månedene. Kanskje du kan bytte til et billigere abonnement med mindre data? Mange betaler dyrt for data som de aldri bruker.

Steg 2: Sammenlign priser på mobilabonnement. Det finnes ikke mange nøytrale sammenligningstjenester på mobilabonnement ettersom mobiloperatører ikke trenger å innrapportere sine priser, men her finner du alle mobilabonnement på ett sted med oppdaterte priser og datamengder.

Steg 3: Bytt på nettsiden til den mobiloperatøren du ønsker. Du trenger ikke å ta kontakt med din nåværende mobiloperatør, den nye operatøren din fikser alt det praktiske rundt selve overføringen.

Sammenlign pristilbud på bredbånd

Mange sitter kanskje fortsatt med dårlige og dyre internett-tilkoblinger. Heldigvis er det skjedd mye på denne fronten, og nå tilbyr de fleste internettleverandører trådløst bredbånd over hele landet. Her kan du sammenligne priser

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Moren raser etter førskolen har forkortet datterens navn for å gjøre det enklere…

Klarer du å finne hjertene blant sommerfulgene i dette bildet?