in ,

Cadence var «agn» i hundekamp-trening: Med pleie og omsorg blomstret hun til å bli en elsket familiehund

Skjermdump: YouTube

Den første eieren mishandlet Cadence på en måte som er helt ubegripelig. Men den kjærlige pit bull terrieren demonstrerte til gangs at alle fortjener en ny sjanse i livet.

Lisa Chiarelli i dyrevernorganisasjonen Hope for Paws fikk en nødtelefon fra to som hadde funnet en skadet hund.

Dyrevernorganisasjonen har delt den hjerteskjærende historien om Cadence sin tøffe start på livet i en video på YouTube.


De som fant Cadence, som hun senere ble kalt, og varslet Hope for Paws, fortalte at de hadde fulgt etter hunden i to timer, før den til slutt kollapset i en mørk bakgate.

Skjermdump: Youtube

Det var der hun lå da Hope for Paws ankom stedet. De to som hadde varslet satt ved siden av hunden og ventet til redningen kom.

På videoen ser vi pit bull’en er rolig når de prøver å få henne med seg. Hun ligger bare passivt og ser på menneskene som kommer med triste øyne og et sår på snuten.

Når Eldad fra Hope of Paws har fått bånd på hunden ser hun nesten spørrende ut over at han prøver å klappe henne mykt og forsiktig på hodet.

– Jeg var lettet over at hunden aksepterte at jeg berørte den, sier han i YouTube-videoen.

Skjermdump: Youtube

Når hunden reiser seg opp for å bli med redningsteamet fra hundesenteret ser de hvor hardt skadet hunden er.

Ut fra skadene skjønner de raskt forhistorien til den nedbrutte og hardt skadde hunden: Cadence har åpenbart blitt brukt som «bait dog», det vil si et «agn» i trening til hundekamper.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Når kamphunder trenes opp til konkurranser, bruker kamptrenerne en annen hund den konkurranseklare hunden kan trene på. Agnet, som her altså var Cadence, vil ifølge en beskrivelse av hvordan disse hundene brukes på Friendsofthedog.com, typisk være «boksesekken» som konkurransehunden bruker.

Konkurransehunden skal trenes opp i å lemleste andre hunder, uten at den selv blir skadet. For å forsikre seg om at konkurransehunden ikke skades, brukes gjerne gaffa-teip for å lime igjen munnen på hunden som fungerer som agn.

Vanligvis slippes flere hunder løs på agn-hunden samtidig.

Da Hope for Paws fikk Cadence inn, måtte hun rett på operasjonsbordet. Hun ble lappet sammen fysisk. Men hvordan ville det gå etter dette?

Skjermdump: Youtube

Dagen etter kom en annen pit bull-til dyrevernsenteret. Han het Chance. Chance begynte å slikke sårene til Cadence, for å prøve å hjelpe henne med den smertefulle helingsprosessen hun hadde foran seg.

Skjermdump: YouTube

– Det var vakkert å se henne akseptere kjærlighetene Chance tilbød, sier Hope for Paws i videoen.

Etterhvert som Cadence ble bedre, kom hun i et fosterhjem. Det viste seg at hunden som hadde hatt den verst tenkelige starten på livet hadde uendelig med kjærlighet å gi til både hunder og mennesker.

Cadence ble reddet i 2013. Fra da, og til hun døde av en aggressiv kreftform i 2019 levde hun lykkelig sammen med mennesker som behandlet henne slik man skal behandle dyr.

Den hjerteskjærende videoen Hope for Paws har delt på YouTube ser du under. (obs, sterke bilder):

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hun er ny ekspert i «Åsted Norge»

Hinter om nært forestående kongelig bryllup