torsdag, november 21, 2019
Historier fra livet Cammy kan verken gå eller prate, men når idolet...

Cammy kan verken gå eller prate, men når idolet hennes åpner døren? Vi blir varm!

-

Cammy Babiarz er en 5 år gammel jente som ble født med Rett syndrom. På rettsyndrom.no opplyses det at Rett Syndrom ( RS ) er en sjelden nevrologisk sykdom som inntil nå bare er beskrevet hos jenter. I Norge fikk den første jenta diagnosen RS i 1983 og i dag kjenner man til omlag 130 jenter/ kvinner med Rett syndrom i Norge.

På grunn av syndromet kan ikke Cammy stå, gå eller prate. I følge Yahoo.com så kommuniserer hun gjennom blikk og med latter.

Cammy er en stor fan av hockey, hvor NHL-laget Chicago Blackhawks er favorittene. Det store idolet er Duncan Keith som spiller på laget. Chicago Blackhawks arrangerer en kampanje som går under navnet #Whatsyourgoal. Her får utvalgte fans muligheten til å måte heltene sine. Jackie Corrado Babiarz er mor til Cammy. Hun sendte inn et bilde av datteren med følgende ønske: Cammy vil møte Duncan Keith og score ett mål.

Bilde av en leende Cammy skapte interesse hos Blackhawks. De inviterte familien til å komme på besøk. Det Cammy ikke visste var at foreldrene sammen med Blackhawks hadde planlagt en spesiell overraskelse for henne. Cammy satt helt intetanende i spillernes garderobe da døren plutselig gikk opp. Der sto favorittspilleren Duncan Keith i egen person. «Hun er fem år. Hun elsker Blackhawks, men vi var litt bekymret for at hun ikke skulle kjenne igjen Keith utenfor isen», forteller Bill som er Cammys pappa. «Men hun var starstruck!»

Cammy kan som sagt ikke prate, men hun har et hjelpemiddel kalt Tobii. Dette er assisterende teknologi for brukere med svekkede kommunikasjonsevner. Ved hjelp av Tobbi kunne hun kommunisere med helten sin. Hun stilte det viktige spørsmålet: «Hvor mange tenner har du mistet?» «10 tenner», svarte Keith.

Men overraskelsen tok ikke slutt der. Til familiens store forbauselse fant Keith frem et par skøyter som han festet på beina til Cammy. Og ved hjelp av en sele kunne Cammy ta sine livs første skøytesteg. Keith og Cammy gikk sammen ut på isen, og den lille jenten fikk oppfylt drømmen om å score sitt første hockeymål.

Cammy kan som sagt ikke prate, men ansiktsuttrykket hennes sier alt som behøves å si. Se møtet med superstjernen i klippet under. For en fantastisk måte å bruke idrettsstjerner som gledesspredere, forbilde og inspirasjon!

 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som...