Hjem Historier fra livet Captain Tom Moore fortsetter å inspirere til godhet etter sin død

Captain Tom Moore fortsetter å inspirere til godhet etter sin død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mange husker nok den 100 år gamle krigsveteranen kaptein Tom Moore som samlet inn nesten en halv milliard kroner til det britiske helsevesenet.

Den pensjonerte kaptein fra den britiske hæren ble omtalt verden over da han skulle samle inn penger til det britiske helsevesenet, NHS. Han håpet på at han ved å gå 100 runder med gåstolen i hagen ville klare å samle inn 1000 pund.

Tom Moore var en høyt dekorert kaptein i den britiske hæren under 2. verdenskrig. Da han skaffet til veie vanvittige 38.9 millioner pund til det britiske helsevesenet midt under pandemien ble han nok en gang hyllet for heltedådene sine.

Det som egentlig var tenkt å være 1.000 pund, vokste bratt da familien hjalp ham med å markedsføre aksjonen sin gjennom sosiale medier. Sir Tom Moore ble slått til ridder av Dronningen for den fantastiske innsatsen.

Da Sir Tom passerte millionen beskrev han det som «helt utrolig». Og det skulle vise seg at det bare var starten. 

I kjølvannet av alle som hev seg på med donasjoner spilte Tom Moore også inn en singelversjon av «You’ll Never Walk Alone». Sangen fløy rett opp på førsteplassen på de britiske hitlistene og den pensjonerte kapteinen danket dermed ut Tom Jones som den eldste som noen sinne har hatt en førsteplass på hitlisten. 

Det er også laget en film om krigs- og pandemihelten.

– Dette er en historie om kraften i menneskets vilje, og kaptein Tom personifiserer det, sa produsentene i en uttalelse. 

Så hvem, etter å ha hørt om Tom Moore, påstår alder er et hinder for å kunne spille en viktig rolle i samfunnet?

Og selv om Captain Tom Moore gikk bort i februar 2021, 100 år gammel, så fortsetter de gode gjerningene i hans navn. Det melder Good News Network. Helt i tråd med den tidligere krigsheltens enestående ønske om å bidra med noe godt, har familien hans nå opprettet et initiativ som dreier seg om å heie frem det gode.

Familien til Tom Moore følger i hans fotspor. I troen på at folk trenger flere positive nyheter i livet, lanserte de en kampanje like før jul der de inviterte alle til å dele historier om øyeblikk der de mar opplevd vennlighet i livet.

Ved å sette sammen «A Gift of Kindness»-kampanjen håper familien at man kan feire de dagligdagse vennlighetene som oftest ikke koster noe for giveren, men som betyr så mye for mottakeren.

På forsiden av nettsiden er det en oppslagstavle der folk inviteres til å dele et godt minne om en god gjerning – eller til å si takk til noen som har gjort noe fint for dem.

De som ønsker å dele en historie om vennlighet, eller glede seg over de mange fine historiene andre har delt, kan legge til på oppslagstavlen her.

– Min avdøde far, kaptein Sir Tom, levde et langt og rikt liv som var fult av glede, dyp sorg, kjærlighet, tap, håp, positivitet og vennlighet. Han trodde virkelig på menneskehetens grunnleggende godhet. Med det i tankene, er A Gift of Kindness et sted hvor du kan fortelle dine historier om godhet. Her kan du dele glede og håp med andre ved å minnes en hvilken som helst vennlighet du eller noen du kjenner har opplevd, og hvordan det føltes, sier Sir Toms datter Hannah Ingram-Moore.

Kaptein Tom Moore sa selv under pandemien at «hvem som helst kan gi godhet i gaven denne julen. I møte med motgang og uro midt i pandemien. fremfor alt … vær snill».

En av historiene på tavlen kom fra et ungt foreldrepar som fikk en paraply fra en forbipasserende fremmed under et uvær, mens de søkte ly under en markise.

En pappa forteller om besøket til dyrehagen med sønnen sin. Han var lei seg fordi han ikke kunne besøke apekattene i dyrehagen, fordi den avdelingen var stengt. Da en person i butikken til den zoologiske hagen fikk høre dette, ga de sønnen hans en apekatt-bamse helt gratis. Sønnen var i ekstase.

Gå inn og les selv – og bli glad over de mange flotte hverdagsheltene som hylles.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com