søndag, desember 5, 2021

Carl I. Hagen om kritikken fra Siv Jensen: – Jeg velger å unnlate videre kommentarer

Mest lest nå

Vi har tidligere omtalt Siv Jensens oppgjør med Carl Ivar og Eli Hagen.

Tidligere i år gikk Siv Jensen av som FrP-leder. Da hadde hun ledet partiet i 15 år – og i sju av disse årene har hun også vært landets finansminister.

Etter at Siv Jensen trakk seg fra politikken har hun nytt rolige dager, mens hun tenkte nøye gjennom hva hun vil gjøre videre.


I løpet av årene hun satt som FrP-leder hadde hun et anstrengt forhold til sin forgjenger Carl I. Hagen som nå er tilbake på Stortinget. Til tross for at han takket av har Hagen ifølge Siv Jensens politiske biografi «Med egne ord» slitt med å slippe taket. I høst ble han valgt inn på Stortinget for Oppland.

– Nå skal Sylvi få slite med ham, skriver Jensen.

I et intervju med Nettavisen utdyper Jensen forholdet til sin forgjenger. Hun beskriver det som vanskelig.

– Det har ikke vært noe gøy, det har faktisk vært ganske frustrerende å måtte bale med det i alle disse årene, sier en åpenhjertig Jensen.

Allerede samme dagen som Siv Jensen overtok som partileder begynte Carl I. Hagen å bli vanskelig mot henne.

I boka forteller hun om motarbeidelse og stikk fra ekteparet Carl og Eli Hagen gjennom flere år, noe som skal ha startet da hun overtok som partileder i 2006.

«Jo lenger jeg satt, jo vanskeligere ble det. Og jo verre Carl ble, jo verre ble Eli. Hele tiden ga de meg stygge stikk», skriver Jensen i boka.

Biografien hennes inneholder en rekke eksempler.

«Selv ikke den dagen da jeg takket for meg på landsmøtet, klarte Eli å dy seg», skriver Jensen, og viser til et Facebook-innlegg der hun reagerte på hyllesten av Jensen, som vi tidligere har omtalt.

SIV JENSEN HAR GÅTT AV SOM PARTILEDER I DAG! SER AT HUN BLIR HYLLET AV PARIMEDLEMMER FOR SIN INNSATS FOR FRP! FOR Å BRAKT PARTIET NED FRA CA 30 PST TIL CA 10 PST! HAR JEG GÅTT GLIPP AV NOE HER?

Posted by Eli Engum Hagen on Saturday, May 8, 2021

For Eli Hagen var slett ikke imponert over en partileder som ifølge henne hadde ledet Frp fra 30 prosent til 10 prosent.

– Siv Jensen har gått av som partileder i dag! Ser hun blir hyllet av partimedlemmer for sin innsats for FrP! For å ha bragt partiet ned fra ca 30 prosent til ca 10 prosent! Har jeg gått glipp av noe her?, tordnet Eli Hagen på Facebook-profilen sin etter at Jensen takket av.

Siv Jensen passer på å understreke til Nettavisen at Carl I. Hagen har vært en ruvende skikkelse i norsk politikk. Og når det gjelder kona Eli, har hun følgende å si i intervjuet:

– Hun er først og fremst veldig glad i mannen sin, og det er noe rørende vakkert med kjærligheten mellom de to. Men hun støtter ham i tykt og tynt uansett – og det er jo fint, men samtidig slitsomt.

Også ekteparet Hagen har fått med seg biografien.

– Ble oppringt av media like etter 8.00 idag om en bok jeg ikke har hørt om fra min etterfølger Siv Jensen. Hun har skrevet en del negative karakteristikker av min hustru Eli og meg har jeg forstått. Slik jeg ser det er ikke FrP tjent med en offentlig diskusjon mellom min etterfølger og meg så jeg velger å unnlate videre kommentarer Håper på forståelse for dette, sier Carl I. Hagen på Facebook-siden sin.

Ble oppringt av media like etter 8.00 idag om en bok jeg ikke har hørt om fra min etterfølger Siv Jensen. Hun har…

Posted by Carl I. Hagen on Tuesday, November 9, 2021

Siv Jensen sier til Nettavisen at hun synes svaret er klokt:

– Det synes jeg er en klok tilnærming. Han burde bare hatt den veldig oftere når jeg var partileder, sier hun.

Etter at Siv Jensen gikk av som partileder og Finansminister, har hun brukt god tid på å finne ut hva hun ønsker å gjøre videre.

– Jeg har tenkt mye over hva jeg skal gjøre til høsten, nå som jeg ikke har tatt gjenvalg på Stortinget. Jeg har fått en del spennende tilbud, men dette her kunne jeg ikke si nei til, har den tidligere mangeårige Frp-lederen til VG.

Jensen er ikke fast ansatt i Redningsselskapet, men er utleid fra et eget nyopprettet selskap. Ved å opprette sitt eget selskap vil Jensen leie ut sin arbeidskraft, holde foredrag og drive rådgivning.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter