søndag, oktober 24, 2021

Carolas eks-mann må i fengsel

Mest lest nå

Carolas eks-mann, kjendis-predikanten Runar Søgaard, ble i juni dømt til ett år og åtte måneder fengsel for skatteunndragelse i svensk rettsvesen.

Søgaard valgte å anke saken fra tingretten til lagmannsretten. Det hjalp ham ikke i det hele tatt: Lagmannsretten gikk lenger enn tingretten. De dømte fengsel og endret dessuten også tingrettsdommen, og dømte ham også for grove skatteforbrytelser. Samtidig ila de Søgaard næringsforbud i fem år fra dagen for tingrettens kjennelse.

Nå har siste rettsinnstans sagt sitt. Han valgte å anke, men ifølge VG og Expressen har det kommet dårlige nyheter for nordmannen, skriver TV 2: Sveriges høyestrett, Högsta Domstolen, har nemlig avvist anken. Dermed blir lagmannsdommen stående.


– Han er overrasket og skuffet, sier Sørgaards advokat Staffan Bergqvist ifølge TV 2 til Expressen.

Kjendis-predikanten ender dermed opp med både fengsel og næringsforbud i fem år.

Aftonbladet skriver at Søgaard skal ha sendt brev til Høyesterett, der han stiller spørsmål til om dommerne misliker han som person og livssynet hans.

– Jeg har stukket hodet ut både når det gjelder min tro og i politiske saker. Det gjør meg selvfølgelig til et takknemlig mål, sier han ifølge den svenske avisen.

Runar Søgaard er ifølge Wikipedia ledelseskonsulent og musikkonsulent. Han bor i Stockholm og er viseadministrerende direktør i «The Academy of Scandinavian Leadership», men eier også ledelsesvirksomheten «Next Level Global Group» i Sverige og USA.

Søgaard har det meste livet vært tilknyttet frikirkemiljøet. Han er sønn av pastor Frank Søgaard, som har vært pastor ved Den Frie Evangeliske Forsamling i Oslo.

Søgaard ble først og fremst kjent gjennom sitt ekteskap med Carola Häggkvist, som han var gift med fra 1990 til 2000. Wikipedia skriver at han i etterkant har kommet med en del kontroverser som har vakt en del oppsikt i pressen. På 2000-tallet kom han i hardt vært etter å ha kommet med krenkende uttalelser om Islam og Muhammed. På 2010-tallet fikk han mye omtale etter flere dommer for økonomisk kriminalitet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter