Hjem Familie Carolyn ble gravid etter IVF. Men så ringte legen med sjokkbeskjeden

Carolyn ble gravid etter IVF. Men så ringte legen med sjokkbeskjeden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Carolyn Savage og mannen Sean hadde prøvd å få barn i mange år. De ble overlykkelige da de endelig lykkes ved hjelp av prøverørsmetoden. Det var bare ett skår i gleden: Barnet de ventet, var ikke deres eget.

«Aldri i livet hadde jeg forventet at legen min ville gjøre en så stor feil», sier Carolyn.

Ifølge CBS News, hadde Sean og Carolyn tre barn fra før, men ønsket seg flere. Dette skulle bli deres fjerde barn. Carolyn hadde fått beskjed av legen sin om at det kom til å bli deres siste. Hun kunne ikke få flere barn etter denne graviditeten, verken på den naturlige måten eller gjennom prøverør.

Foto: Privat

Prøvde å finne en løsning

Sean og Carolyn bestemte seg for å kontakte de genetiske foreldrene. Men de kom ikke frem til noen god løsning. Sean og Carolyn måtte forberede seg på å levere fra seg barnet så fort det var født.

«Jeg tror vi gikk fra sjokk til en innsikt om at dette her skulle skje. Det har vært tøft, men vi føler at vi har tatt den rette beslutningen», sier Carolyn.

Klinikken hadde rett og slett klart å plassere et annets par embryoer i Carolyn. Paret hevder CHA Fertility Clinic visste om embryoforvekslingen og prøvde å skjule den. På klinikkens nettsider hevder den å ha «oppfylt drømmene til titusenvis av håpefulle foreldre» i mer enn 22 land. Dette paret sier at det knuste deres drøm.

Menneskelige feil er imidlertid ikke uvanlig ved prøverørsbefrukning, ifølge FertilityIQ-grunnlegger Jake Anderson.

«Det er denne lange prosessen ved å dyrke embryoer. Og det involverer nesten over 200 forskjellige trinn, og når du antar at dette skjer med tusenvis av pasienter hvert år i laboratoriet, har du plutselig mange momenter som kan gå galt,» sier Anderson.

Foto: Privat

Babyen ble tatt fra dem

En halv time etter fødselen, ble gutten tatt fra dem og levert til de biologiske foreldrene som ventet i et annet rom på sykehuset.

«Det er sønnen deres. Men han kommer alltid til å være min baby. Jeg var så lykkelig da jeg hørte at han skrek. I det øyeblikket var det eneste som spilte noen rolle, at han faktisk var frisk», sier Carolyn.

Foto: Privat

Fikk barn via surrogati

Heldigvis ventet det flere barn på Sean og Carolyn. Noen år senere, fikk de tvillinger via en surrogatmamma. Tvillingene Isabella og Reagen, ga familien noe annet å tenke på enn den forrige, tragiske graviditeten.

«Tvillingene har gjort det lettere for oss å bearbeide sorgen, som vi fortsatt kjenner etter det som skjedde med Logan. De er virkelig ikke en erstatning for han, men de har vært det beste for oss alle», sier Carolyn.

Foto: Privat

Ble gravid igjen

Nå var de en familie på sju. Men det stopper ikke der. Ikke lenge etterpå, ble Carolyn plutselig gravid, på den naturlige måten.

«Jeg tenkte at det ikke kunne være sant. Jeg var jo infertil. Jeg har gått gjennom utallige fertilitetsbehandlinger de siste to tiårene, og med unntak av IVF-behandling, har jeg bare sett to positive graviditetstester. Hvordan kunne dette være mulig? Jeg var 45 år. Var det virkelig sant?» sier hun.

Sønnen Nicholas ble født ni måneder senere, og så var familien på åtte komplett.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com