in

Da Carstens tid var kommet innvilget sykehuset hans siste ønske

Av og til leser man historier som er verdt å hylle. Historien om Carsten Flemming Hansen og Aarhus universitetssykehus i Danmark er en slik historie.

Aarhus Universitetsykehus publiserte et bilde på Facebook. Bilde var av en tidligere pasient, Carsten.

Mannen hadde vært innlagt på sykehuset fordi en utposing på hovedpulsåren i magen hadde sprukket. Det var ingenting sykehuset kunne gjøre for Carsten, tilstanden var for dårlig til at operasjon var aktuelt. Han fikk beskjed om at det nå bare var snakk om dager før livet ebbet ut.

Carsten hadde et siste ønske ovenfor sykehuset. Han ønsket å få sitte på verandaen med en røyk i den ene hånden, og et glass vin i den andre.

På Facebook skriver sykehuset at de ga blaffen i røykforbudet og oppfylte mannens siste ønske. Han fikk sitte på verandaen hvor han fikk se sin siste solnedgang sammen med familien, vin og røyk.

Til bildet skrev sykehuset:

«I dag sov Carsten Flemming Hansen stille på Aarhus universitetssykehus.

Noen dager før han hadde blitt innlagt på sykehus med en utposing på hovedpulsåren i magen, som hadde bristet; og siden han allerede var for syk til å bli operert, ville det være et spørsmål om noen timer eller dager før han ville dø av den indre blødningen. Derfor var hans største ønske en røyk og et glass hvitvin.

Nå har du ikke lov til å røyke på sykehuset, men sykepleierne ved Seksjonen for vaskulær kirurgi og familien var enige om at Carsten Hansens ønsker i denne situasjonen var viktigere enn regler for behandling, forebygging og røyking.

Derfor ble Carsten Hansen kjørt ut på en balkong, hvor han og familien kunne nyte sigaretten, glasset med noe godt i – og en vakker solnedgang.»

Foto: Aarhus universitetssykehus

Historien om Carsten har rørt mange mennesker. Det er tatt tilbake i 2017, men den dag i dag får bildet stadig flere likerklikk og delinger på Facebook. I skrivende stund har nesten 100.000 mennesker reagert på bildet og svært mange ønsker å hylle sykehuset for å innvilge Carstens siste ønske.

Del gjerne denne rørende saken videre på Facebook du også! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Jenta er bare 6 år når hun synger versjonen av den populære Elvis – Sett over 53 millioner ganger

katt og kvinne

Katten forsvant for 4 år siden – Den rørende gjenforeningen med eieren har blitt sett av millioner