Hjem Nyheter Casper Ruud til historisk Master 1000-finale

Casper Ruud til historisk Master 1000-finale

Søndag kan bli den største seieren hittil i karrieren til det 23 år gamle tennis-esset.

Det er nå klart at det er den spanske tenåringen Carlos Alcaraz som spiller Miami Open-finalen mot Casper Ruud søndag. BBC melder at 18 år gamle Alcaraz sikret finaleplassen etter at ha slått forsvarende mester Hubert Hurkacz fra Polen, der Alcaraz vant 7-6 (7-5) 7-6 (7-2) på litt over to timer.

Spanjolen har dermed muligheter for å bli turneringens yngste mester noensinne. Men da må han klare å slå Norges Casper Ruud, som ligger på en imponerende 8. plass på verdensrankingen. Alcaraz selv er ranket som den 19. beste tennisspilleren i verden.

Casper Ruuds 10. ATP-finale blir karrierens høydepunkt så langt.

– Det blir min største match i karrieren, bekreftet han overfor VG etter semifinalen i Miami Open.

Ruud slo argentinske Fransisco Carundolo i sin semifinale.

– Det er en flott følelse. Jeg står her og smiler, sa Ruud til ATP etter at han halte i land seier i semifinalen som beskrives som «ikke den beste kampen» Ruud har spilt.

– Jeg har hatt tre tøffe tap i mine forrige Masters [1000] semifinaler, og jeg trodde i dag var en god sjanse til å nå min første finale. Jeg startet litt skjelven, men jeg klarte å komme meg gjennom og heve nivået mitt når jeg virkelig trengte det, fortsetter han til ATP.

Casper Ruud passerte pappa Christian Ruud på verdensrankingen allerede i februar for to år siden, og ble dermed også den beste norske tennisspilleren noen sinne.

Ifølge Wikipedia klarte Christian Ruud å klatre opp til en anselig 39. plass i løpet av egen tenniskarriere.

Da sønnen passerte han på rankingen var ikke pappa Christian Ruud lei seg.

– Jeg håper han knuser den skikkelig. Jeg både tror og håper han klarer det, sa han til Eurosport etter å ha blitt «forbikjørt» av junior.

– Men tennisen er mye tøffere nå enn den var da jeg var på mitt beste. Det er flere gode spillere og flere proffer i dag. Sånn sett har han nok egentlig slått meg allerede. Jeg lå mellom 100 og 150 på rankingen da jeg var på samme alder, sa pappa Ruud om sønnens prestasjoner for to år siden.

Søndag er det duket for et historisk øyeblikk i norsk tennis:

Casper Ruud kan i en alder av kun 23 år bli den aller første nordmannen som vinner en ATP-finale.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com