in ,

Catherine (28) med hodepine-innovasjon som gir håp for migrene-rammede

Migrene er en av verdens mest utbredte sykdommer. Rundt hver femte nordmann har opplevd migreneanfall.

Migrene er akutte anfall med ensidig, pulserende hodepine. Smerten er ifølge Skandinavias største helsenettsted NHI ofte ledsaget av kvalme og brekninger, og blir verre ved fysisk anstrengelse. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men migrene kan utløses av for eksempel stress, hormonforandringer eller visse typer mat og drikke.

Gründer Cathrine Heuch (28) er en av mange nordmenn som har migrene. Hun har imidlertid gjort mer enn folk flest for å få bukt med hodepineanfallene, og opprettet selskapet Nordic Brain Tech, som er en spin-off-bedrift fra NTNU. Nå vil både fastleger og fortvilte foreldre ta i bruk hennes hodepine-innovasjon.

– Jeg hadde migrene da jeg var barn og husker at jeg lå inne på et mørkt rom med hodepine. Jeg kunne ha venner på besøk, men ble plutselig syk og måtte gå å legge meg i stedet. Jeg har hodepine selv og migrene av og til, så jeg kjenner på problemstillingen, sier Cathrine Ro Heuch til Nettavisen.

“Brain Twin er en digitale hodepinedagbok for alle som opplever hodepine. Dette er et viktig verktøy i diagnostisering og oppfølging av hodepinetilstander. Brain Twin er en smarttelefonapp som gir deg innsikt og kontroll”, forteller Nordic Brain Tech på nettsidene sine.

Hodepinedagboken er tatt i bruk av 13.000 mennesker, og på nyåret håper gründeren de skal være igang med en siste klinisk studie slik at det kan lanseres på markedet i 2023. 

Vi gratulerer Cathrine Ro Heuch som er kåret til en av de nye stjernene i næringslivet, av finansavisen…

Posted by Hodepine Norge on Thursday, December 2, 2021

Allerede før produktet er lansert får Heuch mange henvendelser fra forbrukere.

– Vi får også e-poster fra foreldre som er veldig bekymret for barna deres og som ønsker å teste produktet vårt. Da må vi dessverre si nei, for det er veldig strengt. Vi må først vise til behandlingseffekt og vi må gjennomføre studier, sier hun til Nettavisen.

Du ser mer om den digitale migrene-appen i videoen under:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bekreftet: Il Divo-stjernen døde av korona – familien vil granske sykehuset

Slik hjelper du hunden på nyttårsaften