Hjem Historier fra livet Catherine ble sjokkert og kvalm da hun fant ut hva stefaren gjorde

Catherine ble sjokkert og kvalm da hun fant ut hva stefaren gjorde

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Under oppveksten var det ingen som tok Catherine (21) på alvor når hun sa at stefaren var en pervers gris. Nå er han dømt for blant annet å ha snikfilmet stedatteren med et kamera gjemt blant teddybjørnene hennes – og moren har bedt om unnskyldning for at hun ikke tok datteren på alvor. 

Kun noen uker før Catherine fylte 19 fikk hun en urovekkende telefon fra broren: Han hadde funnet et bilde av henne i arbeidsuniformen hennes på familiens iPad.

– Det ser ut som det er tatt fra toppen av garderobeskapet ditt, forklarte han ifølge Daily Mail

Catherine la på. Hun forteller avisa at hun begynte hun å skjelve og brast i gråt foran kollegaen sin, som informerte sjefen. De oppfordret henne til å ringe politiet.

Samme kveld fikk Catherine en oppfølgingstelefon fra politiet. De fortalte at stefaren var arrestert, og de hadde funnet et kamera på rommet hennes gjemt blant bamsene oppå skapet.

Under avhør innrømmet stefaren, Paul, å ha snikfilmet Catherine. Han hadde tusenvis av bilder av stedatteren. På flere av bildene var hun naken på senga. i beslaget ble det også funnet bilder av andre barn. og Dyresex. 

Rundt to år etter arrestasjonen ble Paul dømt til 22 måneders fengsel for seks lovbrudd: Han hadde da filmet Catherine i 16 måneder.

– Voyeurisme er en ekstremt invaderende forbrytelse og gjør at ofrene føler seg krenket og utrygge. Å finne ut at dine mest private øyeblikk har blitt sett av noen andre har en varig effekt på en person, og det er derfor vi behandler lovbrudd så alvorlig, sier politiet i en uttalelse. 

Stefaren ble dømt. Foto: Privat

Catherine selv orket ikke å være tilstede under domsavsigelsen, men har hørt detaljer om saken i etterkant. Blant annet at stefaren brukte undertøyet og noen av hennes sexleketøy.

Hun har nå lansert en kampanje der hun kjemper for å øke maksimumsstraffene for seksualforbrytelser, inkludert voyeurisme, og håper dette vil hjelpe andre ofre til å si fra.

Catherine. Foto: Privat

– Jeg forstår at det er en stor prestasjon å få en sånn bak lås og slå, men for min del synes jeg ærlig talt at det er ekkelt hvor kort straffen er. Hvis politiet hadde tatt meg med hasj på soverommet mitt, ville jeg sannsynligvis fått lengre tid i fengsel. Og det forstår jeg ikke. Påvirkningen han har hatt på meg og hele familien min, det føles som om han bare får en dask på labben, sier hun. 

Paul kom inn i livet til Catherine da hun var ni år gammel. Han skadet henne aldri fysisk, men det var voldelige episoder. Etter hvert som hun ble eldre følte hun at det ble seksuelle undertoner i oppførselen hans. Da hun prøvde å ta opp bekymringene sine med moren, ble hun bare avspist med at han ikke mente noe med det. 

Catherine og katten hennes. Foto: Privat

Stefaren gjorde Catherine dypt ulykkelig, men siden moren elsket han var og andre familiemedlemmer også satte pris på ham, var det ingen som trodde henne. De har nå bedt om unnskyldning for å ikke ha trodd henne.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com