Hjem Dyr Cecilie og Risk i Norske Redningshunder ble tilkalt da Cecilies far forsvant i Tokagjeldet

Cecilie og Risk i Norske Redningshunder ble tilkalt da Cecilies far forsvant i Tokagjeldet

Siden juli 2020 har Cecilie Bårdsen og Risk vært på 36 rednings -og leteaksjoner for Norske Redningshunder. En halv time etter hun ble tilkalt forrige helg innså hun plutselig at hun var pårørende.

– Jeg fikk utkallingen sent søndag kveld, men jeg godtok den ikke fordi jeg skulle på jobb veldig tidlig mandag morgen. En halvtime senere, da jeg hadde lagt meg, ringte min yngste bror og fortalte hvem som var savnet, forteller den erfarne hundeføreren Cecilie Bårdsen i Norske Redningshunder til Bergensavisen.

De savnede var hennes far Nils Johan Bårdsen (72) og bonusmamma Ruth Wathne (68), skriver avisa. I tillegg var kameraten Kjell Arne Pedersen (64) og hunden Leo forsvunnet i Tokagjelet.

Cecilie, samboeren og Risk kastet seg i bilen. Hun ville helst ut og lete selv, men forstår hvorfor det ikke gikk.

– Det var veldig vanskelig å ikke kunne få bidra. Men det er gode grunner til at pårørende ikke bør gjøre det, sier hun til avisa.

Hun forteller også at hun vet mannskapet som var og søkte etter faren, bonusmoren, kameraten deres og hunden gjorde alt de kunne.

Lørdag opprettet Cecilie Bårdsen en innsamlingsaksjon via nettsiden Spleis til Norske Redningshunder sin Hordalansavdeling.

Målet hennes var å samle inn 50.000 kroner. Fredag kveld er det komemt inn 71.100 kroner.

Pengene vil brukes til utdanning og videreutvikling av ekvipasjer da hundeførere betaler utdanningen av hund og seg selv av egen lomme, heter det i beskrivelsen av Spleisen.

Hun sier videre at hun og andre pårørende ønsker å gi noe igjen til Norske redningshunder avdeling Hordaland, etter at Norske redningshunder sto på og gjorde en iherdig innsats under aksjonen i Tokagjeldet.

– Vi har mistet noen som vil bli dypt, dypt savnet. Samtidig har vi opplevd hvor grufullt det er å ikke vite. Å sitte som pårørende har virkelig motivert meg til å bli en enda bedre hundefører, sier hun til BA.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com