in ,

Chad ble blind på grunn av en enkel feil som svært mange av oss gjør!

Vi er mange som bruker kontaktlinser, og de aller fleste kan vel huske en gang eller to hvor man har sovnet med linsene på.

Men er du egentlig klar over at dette ikke er spesielt lurt? Faktisk kan det få store konsekvenser for synet ditt.

Chad Groeschen er en 39 år gammel mann fra USA, han fikk smertelig erfare hva som kan være utfallet av å sove med kontaktlinsene på.

Først trodde Chad at det hele dreide seg om en ufarlig allergi da han begynte å klø i øyet. Men den neste dagen var situasjonen drastisk forverret. Han dro til øyelegen, her ble det konstantert en skummel infeksjon, nærmere bestemt en pseudomonasinfeksjon.

– Bakteriene spiste opp hornhinnen, sier han til Huffington post.

Videre forteller han at det føltes som å se gjennom en glassbit. Når infeksjonen forsvinner har den spist opp en del av hornhinnen og synet tar skade som følge av arrvevet som dannes.

I Chad sitt tilfelle gikk det så gale at han ble helt blind på venstre øyet. Legene har imidlertid et håp om å gi Chad synet tilbake ved å utføre en hornhinnetransplantasjon.

Det er konstantert at det faktum at Chad hadde sovet med kontaktlinsene var grunnen til infeksjonen. Til tross for at det var skrevet på esken til linsene at man kunne sove med dem.

Øyelege William Faulkner anbefaler alle å ta ut linsene før man skal sove.

«En av de farlige konsekvensene med kontaktlinser er infeksjoner. For personer som sover med linsene om natten øker risikoen for infeksjoner med 10 ganger,» sier han til tv-kanalen Local 12.

Chad Groeschen ønsker å dele sin historie slik at flere kan unngå å gjøre den samme feilen som han. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Er du rødhåret eller skallet? Da kan du glede deg til neste iOS-oppdatering

Forslag : Har du ikke vaksinert barnet ditt kan du bare glemme å reise utenlands