søndag, juni 13, 2021

Charter-Svein til Dagbladet: – Jeg ble nærmest utsatt for et karakterdrap

Mest lest nå

«Charter»-Svein Østvik satte sinnene i kok da han brant munnbind foran Stortinget 10. april.

Før og etter 10. april

– Det er helt slutt på jobbtilbud og oppdragJeg ble nærmest utsatt for et karakterdrap. Jeg må si det. Det er vel ingen som vil ta i meg nå, etter alt dette, forteller Svein Østvik til Dagbladet.


Han sier til avisa at han forventet reaksjoner, men ikke så massive.

– Det er før og etter 10. april. Folk som før hilste på meg, snakket til meg – ja, det føles som om de nå unngår meg. Så forskjellen er stor. Veldig stor, legger han til.

Brant munnbind

Jeg er her i dag for å vise sympati med dem som synes det har gått for langt, det synes jeg også, sa Østvik til VG i forbindelse med demonstrasjonene.

10. april sto han sammen med folk som hadde plakater med påskrift som «Media er det virkelige viruset», «Frihet!» og «Munnbind er ikke frihet».

Østvik var blant demonstrantene som brant munnbind.

RELATERT: «Charter-Svein» tar til tårene på ny demonstrasjon mot Korona

Han uttalte videre at han reagerer på det han kaller «sykeliggjøring av hele verden».

Assisterende Helsedirektør i FHI, Espen Rostrup Nakstad, hadde følgende hilsen til demonstrantene som brente munnbind:

– De 200 som ligger på sykehus, tenker nok at de gjerne skulle byttet plass med dem, sa han og la til at det er forståelig at folk er lei, og at folk flest slutter opp om smittevernreglene.

Vennene reagerer

«Charter»-Hilde Skovdahl var blant de første som reagerte kraftig.

– Jeg ble sjokkert. Jeg måtte se videosnuttene og bildene flere ganger for å se om det var ham. Jeg kunne ikke skjønne det. Jeg ble lei meg og rasende da jeg skjønte at det var ham, uttalte hun til Nettavisen.

De to omgås sjelden privat, men siden de har gjort mye på tv sammen er det mange som ser på dem som en «duo».

– Svein er en så elsket person og han har en stor innflytelse. Det han gjorde på lørdag er rett og slett farlig. Han sender ut signaler som kan gi en farlig konsekvens for samfunnet. Jeg blir rasende og jeg har ikke ord, uttalte Skovdahl.

Også Østviks venninne fra Torpet, Linni Meister, ble trist over handlingene.

– Jeg skjønner at folk er drittlei, savner å være fri, kunne klemme, være ute blant folk, reise … Desto større grunn til å følge myndighetenes råd, slik at det blir fortere mulighet for det igjen, skrev glamourmodellen ifølge TV2 i en SMS til God kveld Norge.

RELATERT: Lothepus: – Skam dere, herfra til helvete

Østvik bøyde imidlertid ikke av for kritikken:

– Jeg er så glad for at jeg dro. Jeg føler vel egentlig at det er en av de modigste handlingene jeg har gjort. Jeg visste det ville komme mye tøff motstand, uttalte Østvik.

Ute av podcast

Tidlig i mai ble det kjent at Svein Østvik var ferdig i podkasten «Mannspanelet», der han sammen med Gunnar Gundersen har bidratt til temaet menn og følelser i en årrekke sammen med Gunnar Gundersen.

I en pressemelding gjengitt av Nettavisen skriver Gundersen at det ikke ligger «noen særlig dramatikk» bak avgjørelsen om Østviks avgang.

– Selv om Svein har vært kontroversiell i sine uttalelser rundt den pågående pandemien, har ikke dette vært avgjørende, uttalte Gundersen.

Debatt mot Leif Einar «Lothepus» Lothe

Etter at han deltok i «Debatten» på NRK den 27. april med Leif Einar Lothe til temaet nordmenns koronaskepsis, har reaksjonene bare eskalert.

Han forteller Dagbladet at de mange hatmeldingene likevel ikke har fått ham til å skifte mening.

– Jeg er veldig glad jeg gjorde det jeg gjorde, det må det ikke være noen tvil om. Jeg er blitt tryggere og tryggere på at jeg gjorde det rette, sier han til avisa og legger til:

– Jeg støtter protestene mot corona-tiltakene fordi jeg mener tiltakene gjør mye mer skade enn selve viruset.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter