Hjem Historier fra livet Cheerleader (17) så en gutt som slet i folkemengden – hoppet av paraden og reddet livet til to-åring

Cheerleader (17) så en gutt som slet i folkemengden – hoppet av paraden og reddet livet til to-åring

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da cheerleaderen Tyra Winters danset i en parade i Texas fikk hun øye på en liten pjokk i folkemengden. Hun så ansiktsfargen hans var blårød, og det så ut som han holdt på å bli kvalt.

17 år gamle Tyra Winters er elev ved Rockwall High School, og cheerleader ved skolen. Da de skulle feire prestasjonene til skolens fotballag med en parade gjennom byen fikk hun øye på en liten gutt som var ildrød i ansiktet, og det ble murret om at et lite barn ble kvalt i de store folkemengdene.

Fra plassen sin i paraden hadde hun godt overblikk over folkemengdene, og så guttens ansikt gikk fra rødt til lilla.

Tyra hoppet rett av paradeflåten og løp bort til gutten, som var tilskuer sammen med sin mor. Da den handlekraftige tenåringen nådde frem til dem utførte hun Heimlich-manøveren.

Ved Heimlichs manøver står hjelperen bak pasienten, legger armene rundt øvre del av magen, og trykker raskt sammen. Ifølge Store norske leksikon brukes Heimlichs manøver ved åndenød når det foreligger mistanke om at et fremmedlegeme i svelget, strupen eller de store luftveiene stenger for luftpassasjen til lungene.

– Jeg tok ham opp og så vippet jeg ham nedover og ga ham to eller tre tilbakestøt. Da spyttet han alt opp, forteller Tyra Winters til ABC News.

Guttens mor, Nicole Hornback, forteller nyhetstjenesten at også hun hadde prøvd å utføre Heimlich på sin to år gamle sønn Clarke, uten å lyktes.

Tyra Winters var ikke i tvil om hva hun skulle gjøre da hun så den lille gutten som holdt på å kveles i folkemengden. Foto: Youtube

– Jeg holdt ham bokstavelig talt ut og løp gjennom mengden og prøvde å overlevere ham til hvem som helst, sier moren.

Hun berømmer 17 år gamle Tyra Winters for motet hennes, og for å være så villig til å ta et barns liv i egne hender.

Da mor og sønn skulle møte Clarkes redningskvinne, kunne ikke gutten huske Tyra.

– Han er så ung, at han ikke engang husker hva han spiste til frokost, sier moren

Tyra sa likevel at de to hadde det veldig hyggelig sammen og tok en high-five.

17-åringen er takknemlig for at hun kunne være der for Clarke – og for at moren hennes lærte henne Heimlich for noen år siden.

Related Psts

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com