Forsiden Historier fra livet Chris har Asperger syndrom. Foreldrene rådet han til å adoptere bort datteren...

Chris har Asperger syndrom. Foreldrene rådet han til å adoptere bort datteren sin

Chris Stickels skulle bli alenepappa. Det var det ikke alle som mente var forsvarlig, selv ikke hans foreldre. 

For mange føles det fantastisk, men også skremmende og utrolig slitsomt å bli foreldre for første gang. Man skal sette seg inn i mange nye problemstillinger og lære om hvordan man skal oppdra et barn. For Chris Stickels var de «vanlige» problemstillingene bare en liten del av hans utfordringer med det å skulle bli pappa. Chris har nemlig Asperger syndrom.

Dette er i følge nhi.no en nevropsykologisk utviklingsforstyrrelse som skaper problemer i sosial interaksjon med andre, samt avvik i kommunikasjon og språk.

For Chris, som mange andre med Asperger syndrom, består hverdagen av faste gjøremål. Rutiner gjør dagene lettere. Da Chris fikk vite at hans daværende kjæreste var gravid var det vanskelig å se for seg hvordan han skulle få opprettholdt rutinene sine. At han en måned etter fødselen i tillegg ble alenepappa gjorde ikke saken noe bedre.

Chris fortalte om sin erfaring som alenepappa på Facebook. Han har mottatt en enorm støtte fra folk over hele verden. Nedenfor kan du lese et sammendrag av historien hans.

Forandret livet mitt

«Faith(min datter) forandret mitt liv. Faith var den første og eneste gangen jeg forsto hva kjærlighet er. Jeg husker graviditeten. Det var en kul. Bare en kul på min x-kjærestes kropp. Ikke mer, ikke mindre. Jeg så ikke et barn. Sannheten er at jeg var mer bekymret for forandringene i min trygge rutine enn jeg var ovenfor det kommende barnet som skulle inn i livet mitt.»

chris stickels
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

«Dagen kom og riene satt i gang. 14 timer. Skrik. Lys fra sykehuslamper. Helsesøstrene som pratet på noe som kunne vært et fremmed språk. Min ex i smerte. Jeg stresset. Det fantes ingen detaljer som unnslapp meg. Mitt sinne holdt på å eksplodere og…stille. Jeg kunne ikke slutte å stirre. Fra det øyeblikk ble jeg plutselig fylt av glede. Kjærlighet! Jeg var en pappa!»

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

Ble forlatt

Dessverre hadde ikke Chris fått barn med den kvinnen han skulle dele resten av sitt liv sammen med. En måned etter fødselen forlot kjæresten han til fordel for hans beste venn. Chris satt igjen med en nyfødt baby, som alenepappa.

«Hva skulle jeg gjøre? Min prinsesse Faith ble satt igjen sammen med en idiot (meg). Jeg hatet den jeg var og det jeg hadde.»

Foreldrene til Chris prøvde å overtale han til å adoptere bort datteren sin. Men da Faith lå i fanget og holdt rundt fingeren hans, innså han at det ikke var et tema.

LES OGSÅ
Ellis (6) våknet med smerter i hodet og havnet i koma. Da gjorde legene en uvanlig oppdagelse
LES OGSÅ
Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene - nå viser hun verden hvor galt det kan gå

«Jeg kommer aldri til å slippe taket rundt deg», skriver han.

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

Livet som alenepappa var ikke lett. Chris måtte si opp sine to jobber for å kunne ta seg av datteren på heltid. Asperger krever i blant ro og avslapping, men de fleste som har hatt en baby vet at disse elementene er det lite av for en forelder.

Les også: Gavin ble banket opp fordi han har Asperger syndrom. Se den geniale hevnen!

«Gråten var uutholdelig. Sinnet mitt var alltid i helspenn. Mitt eneste fokus var å ta vare på denne jenten. Hun stolte på meg! Det var ganger hvor jeg skrek etter at hun var lagt…Jeg låste meg inn på badet og gråt i badekaret helt til jeg sovnet. Vi med Asperger trenger en time-out. Jeg hadde ingen støtte. Ingen trygghetssone.»

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

«Men vet du hva? Jeg brukte logikk, vår beste venn for en med Asperger. Babyer elsker rutiner! Med tiden gikk det lettere, fordi jeg tok kontrollen. Det gikk i fra å være skremmende til å ha fått en beste venn. Hun kommer alltid til å være min prinsesse. Jeg har lært meg hvordan jeg kan sette opp hennes hår, kle henne fint, og vi shopper sammen nå!»

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

«Jeg kommer kanskje aldri til å bli en perfekt pappa. Men jeg gjør så godt jeg kan, og jeg elsker virkelig henne av hele mitt hjerte og min sjel. Og hun elsker meg. Faith lærte meg om uvilkårlig kjærlighet. Jeg fikk jobben min tilbake, og gikk på universitet når hun var i barnehagen. Ting ble bare bedre.»

Asberger
Foto og kilde: Facebook / Chris Stickels

Chris sin historie har allerede inspirert tusenvis. Som en mor skriver i kommentarfeltet på Facebook: «Min 26-år gamle sønn har også Asperger syndrom, og det er så oppløftende å vite at han kan bli en god pappa. Takk igjen for at du forteller din historie.»

Dersom denne historien traff deg så del den gjerne videre med vennene dine. 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet