Hjem Kjendisnytt Christian Strands brutalt ærlige familiebeskjed: – Var redd for å bli sendt tilbake

Christian Strands brutalt ærlige familiebeskjed: – Var redd for å bli sendt tilbake

Programleder i NRK og skuespiller Christian Strand (43) har suksess med TV-serien «Gitt bort». Her har han gått inn i sin egen adopsjonshistorie og forsøker å finne ut hvor han opprinnelig stammer fra.

Serien som går på NRK har vært en seersuksess og berørt svært mange.

I et innlegg på Instagram skriver Christian at han er overveldet over hvor godt serien har blitt tatt i mot.

«God fredag folkens! ❤️ Tusen takk for alle fantastiske meldinger jeg har fått fra dere om serien. Det har vært helt overveldende og utrolig fint å se hvordan den berører på så mange plan. Jeg skulle så gjerne ha svart dere personlig, en-og-en, for dere skriver så mye fint, men det klarer jeg dessverre ikke. Uansett; jeg tar med meg alle de fine varme ordene. Tusen takk.»

Mistet faren

I mai 2023 døde Arne Strand. Gjennom 17 år hadde Arne kjempet mot en kreftsykdom. Han ble 79 år gammel.

– Vi er i stor sorg over å ha mistet verdens beste og elskede pappa, ektemann, kjæreste, svigerfar og bestefar. Han kjempet til siste stund. Han elsket livet, og levde det fullt ut. Vi skulle så gjerne hatt han med oss i mange år fremover. Vi kommer til å savne han, våre samtaler, smilet, entusiasmen og ikke minst latteren, uttalte Christian etter farens bortgang.

Selv har Christian også skrevet en artikkel på NRK hvor han forteller mer om bakgrunnen for oppveksten som adoptert, og hvor vanskelig det egentlig var å skulle begynne å grave i forhistorien.

– Det skulle ta mer enn 40 år før jeg våget å stille pappa Arne Strand de store spørsmålene om adopsjonen fra Indonesia. Når jeg var et så ønsket og etterlengtet barn, strakk jeg meg langt for å leve opp til forventningene.

Han skriver videre at det var svært viktig for han å få farens godkjennelse før han bega seg ut på reisen som handlet om å finne ut hvor han kommer fra.

– Uten godkjennelsen fra han kunne jeg ikke ha dratt. Dette er jo like mye hans historie som min.

Christian ble adoptert fra Indonesia som baby. Foto: Privat

Store forventninger

Videre forteller Christian at det å være adoptert kan gi en følelse av at han har noe å leve opp til.

– Hvem måtte jeg bli for å leve opp til det bildet de hadde av meg, da de stemplet meg ut av barnehjemmet Yayasan Sayap Ibu i Jakarta. Hvis jeg bare var god nok på skolen, god i idrett, fikk mange venner?

– Jeg strakk meg så langt jeg klarte for å bli god på skolen, fordi jeg visste at det ville gjøre mamma og pappa stolte. Uten å si det rett ut, så ville jeg vise dem: «Dere har valgt riktig». Jeg ville være en sønn som ikke skuffet dem.

I mars slippes boka til Christian Strand hvor han forteller mer om det å være adoptert.

– Jeg var redd for ikke å bli elsket nok, og for at foreldrene mine kunne sende meg tilbake, skriver han og fortsetter:

– Kanskje var mamma og pappa like usikre som meg på min biologiske familie. De ante jo ingenting om dem, og visste heller ikke om det var best for meg å la temaet ligge. Det ble derfor enklere for alle å snakke om andre fine ting rundt adopsjonen. For meg ble det tryggere å si til mamma og pappa at jeg aldri hadde vært interessert i min biologiske slekt. Jeg visste jo ikke hvordan jeg skulle prate om det.

Christian takker familien sin for å gi han den nødvendige styrken og grunnmuren for å grave i bakgrunnen sin. Han er gift med Madeleine Strand (38) og sammen har de barna Liam på ni år og Oliver på åtte år.

– Når jeg først har begynt å gå inn i angsten av hva livet mitt har vært og hvordan jeg faktisk har følt det, så har jeg alltid snakket med Madeleine først. Det har vært helt nødvendig for meg at hun har vært med på denne berg-og-dal-banen. Hun har vært helt uvurderlig, forteller Christian i et intervju med Dagbladet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com