Hjem Fremhevet Christian Tybring-Gjedde svarer etter hijabsaken: – Han er lei seg for at dette kom ut slik

Christian Tybring-Gjedde svarer etter hijabsaken: – Han er lei seg for at dette kom ut slik

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Frp-politiker Christian Tybring-Gjeddes handling har skapt voldsom debatt på sosiale medier det siste døgnet. Han ga en 15-år gammel jente tilbud om 1000 kroner for å ta av seg hijaben.

I et lengre innlegg på Facebook forklarer Tybring-Gjedde hvorfor han handlet som han gjorde.

«Stå opp for friheten, ta av deg hijaben
Jeg sier rett ut det mange ikke tør si: Jeg liker ikke hijab. Hijab er verdens mest utbredte kvinneundertrykkende plagg. Der hijaben brer seg, brer også ufriheten seg. Hijaben er en torpedo mot den vennskapelige og frie omgangen mellom kjønnene. Barnehijab er seksualisering av småjenter, og hijaben er islamismens spydspiss. Den merker de rettroende og fromme, mot de dårlige og syndefulle. Uten hijab er du en lettsindig kvinne, er budskapet. Denne frihetskampen utkjempes 20 år etter 9/11 også i Oslo,» skriver Tybring Gjedde i starten av innlegget.

Videre forteller han om hvordan han den 25. august havnet i en diskusjon med førstegangsvelgere om temaet hijab.

«25. august havnet jeg i en opphetet diskusjon med en gruppe førstegangsvelgere om hijaben. De påstod at det var frivillig, samtidig hevdet de at det var påbudt etter koranen. Det er ikke påbudt etter koranen, og altfor ofte er det snakk om sosialt press og storfamiliens kontroll, hevdet jeg,» skriver politikeren.

I den påfølgende diskusjonen ga Tybring Gjedde et tilbud til en av jentene som deltok i diskusjonen. Hun skulle få tusen kroner dersom hun tok av seg hijaben.


«Jeg satte det hele på spissen ved å tilby kvinnen med hijab en tusenlapp, hvis hun tok den av. Det var jo frivillig. Hun ville ikke tjene noen raske penger.
Jeg tror ikke hijaben hennes er så veldig frivillig. Og hvis den er frivillig, blir det hele bare verre. Da velger hun, eller er presset til å velge, ufriheten, den kunstige omgangen mellom kjønnene», skriver Gjedde.

Videre forteller politikeren at han mener det er god grunn til at han har et budskap om å droppe hijaben.


«20 år etter 911 er hijab på barneskolejenter et helt vanlig syn i Oslo. 20 år etter 9/11 bygger fundamentalistene i Islam Net et kultursenter for ungdom til titalls millioner kroner i Oslo, og protestene er forstummet. 20 år etter 9/11 stiller stortingsrepresentanter til valg med hijab, og den er plutselig blitt et slags symbol for kvinnefrigjøring.
Kjære TV2 som har bedt om mine kommentarer etter en diskusjon ved FrPs valgbod; jeg sier rett ut det ingen andre tør si.
For meg er det et eksempel på en pervertert tid og nytale.
Samtidig vet vi: Desto mer islamsk et land blir, desto mindre fritt blir det for kvinner og for menn. Mitt budskap er derfor: Ta av deg hijaben, og la ditt vakre hår flagre. Barn og unge også i Oslo må kunne fortsette med vår frie omgang mellom kjønnene, det er kanskje den viktigste gaven vi kan gi dem.»

Stå opp for friheten, ta av deg hijaben Jeg sier rett ut det mange ikke tør si: Jeg liker ikke hijab. Hijab er verdens…

Posted by Christian Tybring-Gjedde on Monday, September 6, 2021

Enorme reaksjoner

Innlegget og handlingen til Tybring-Gjedde skaper nå et voldsomt engasjement på Facebook. Hans egen post har fått over 4000 reaksjoner og meningene er mildt sagt delte.

En av dem som kommenterer innlegget skriver:

«Dette var en skammelig og krenkende oppførsel av en voksen mann overfor en ung jente! For å bruke ditt eget ord: pervertert oppførsel av en stortingspolitiker!
Uansett hvordan du bortforklarer det: Skammelig – usmakelig – krenkende – perverst – respektløst – og kommer inn under seksuelt krenkende. Ved en valgbod – før et stortingsvalg – av en voksen mannlig folkevalgt. Et sted må grensen gå – selv for deg!»

En annen mener at det er befriende med en som sier akkurat det han mener.

«Knallbra. Vi trenger mange, mange flere som deg som snakker «rett fra leveren» . Altfor mange nikkedukker som ikke tør stå for det de egentlig mener av frykt for å møte motstand. Det bryr verken du eller jeg oss noe om. Stå på!»

Frp-leder Sylvi Listhaug synes ikke noe særlig om opptredenen og beklager den ovenfor TV 2.

– Det ble en opphetet diskusjon og jeg mener vi ikke skal ha slike opptredener på vår stand. Jeg snakket med Christian i dag, og han er lei seg for at noe av dette kom ut slik det gjorde, sier hun til TV 2.

Hva mener du? Var dette å gå over streken? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com