Tidligere i år ble det kjent at komiker Christine Koht har fått kreft med spredning, og at hun kun har 50 prosent sjanse for å overleve.

Krefttypen Christine har fått, slimhinne melanom, er en sjelden type føflekkreft som sitter på slimhinnene inne i kroppen. Hun har allerede operert ut en svulst i magen, men hun har også en svulst i ryggen, og tre i halsen.

I Aftenpost-podcasten «Koht vil leve», forteller Christine åpenhjertig om sykdommen, behandlingen og prosessen hun nå går gjennom.

Tidligere har hun uttalt at «det er bare 50 prosent som overlever» den hissige kreftformen.

Jeg vil ikke dø

«Jeg har ikke lyst til å dø. Jeg kan ikke tro at jeg skal dø. Men det som er så rart, er at det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene. For det er liksom det verste», sier hun i podkasten.

På spørsmål om hvorfor det er det verste, svarer hun:

«Pernille er liksom litt mer asosial. Og så har vi lyst til å bli gamle sammen. Vi har sagt at vi skal bli gamle sammen.»

Vil etterlate et avtrykk

Christine forteller også i podcasten at gunnen til at hun nå lager podcast, er for å etterlate et avtrykk etter seg selv, hvis hun ikke skulle overleve. Og så fordi det føles som å ha med seg en venn i den tøffe tiden hun går gjennom.

LES OGSÅ
Siste: Olav Thon skal gifte seg!

Den blide komikeren jobber også som spaltist for Aftenposten og har tidligere skrevet en rekke tekster om egen sykdom. I januar i år skrev hun at hun kom til å tilbringe mye tid på sykehuset framover, og at hun «kommer til å være syk en stund».

Måtte avlyse forestillinger

Christine var i gang med showet sitt «Christine Koht – Bør jeg være bekymret?», da hun ble syk. Alle fremtidige forestillinger måtte avlyses.

Christine får i dag immunterapi, og vi krysser fingrene for at hun blir helt frisk igjen. God bedring, Christine.