lørdag, juni 6, 2020

Christine Koht er bundet til sengen. Men moren hennes er optimistisk

Mest lest nå

I dagens podcast-episode av «Koht vil leve», får vi en tilstandsrapport fra Christines mamma. Hun forteller at datteren er bundet til sengen, men at hun ikke har smerter.

Tidligere i år ble det kjent at Christine Koht har fått kreft med spredning, og at hun kun har 50 prosent sjanse for å overleve. Krefttypen Christine har fått, slimhinne melanom, er en sjelden type føflekkreft som sitter på slimhinnene inne i kroppen.

I Aftenpost-podcasten «Koht vil leve», forteller Christine åpenhjertig om sykdommen, behandlingen og prosessen hun nå går gjennom.


Podcasten ble avlyst

For noen uker siden, fikk Christine en alvorlig leverbetennelse som følge av den tøffe kreftbehandlingen hun har vært gjennom. Det førte til full stans av videre behandling.

Forrige uke, fikk lytterne av podcasten beskjed om at det ikke ble noen podcast fordi Christine var for syk. Denne uken blir det heller ingen podcast med Christine, men vi får en tilstandsrapport fra Christines mamma, Kirsten Koht, samt Christines lege.

Har ingen smerter

«Hun får store doser kortison. Altså store doser, som gjør at hun er ikke helt klar, hun sier litt rare ting innimellom, men det har jeg liksom vent meg litt til.  Hun klarer jo ikke gå selv, hun ligger jo bastet og bundet veldig mye til sengen og hun har også fått noen sånne liggesår på beina. Og hun er veldig svimmel. Og kortison gjør at du blir litt trill rund, så hun er stor», sier moren, Kirsten.

Hun legger til at Christine ikke har det vondt nå, og at hun klarer å være positiv oppe i det hele.

Fornøyd med prøvene

Christines lege forteller at Christine går gjennom en veldig tøff periode, men at hun er imponert over hvordan hun tar det og står i det. Hun er også fornøyd med hvordan prøvene har utviklet seg.

«På blodprøvene, ser vi at gradvis, sakte men sikkert, dag for dag, så går disse leverprøvene ned. De har vært altfor høye, så vi vil at de skal gå ned. Det er jeg veldig fornøyd med», sier hun.

Svulstene skal undersøkes på nytt i mai.

Hyllet av kreftavdeling

Historien og åpenheten til Christine Koht har berørt mange mennesker. To nattevakter ved kreftavdelingen fra Telemark sykehus har delt sin hyllest til Koht på Instagram. De skriver:

«Det er ikke alltid man er i form til å være så sprudlende som man gjerne skulle ønske, da er det flott at andre har latt seg inspirere av deg😊

Vi på kreftavdelingen ved sykehuset i Skien har hørt podcasten din, og det gjør noe med oss. Vi møter mennesker i lignende situasjon som din daglig, men alle er ikke like flinke til å sette ord på ting. Derfor er det flott at du velger å dele din reise med oss alle. Vi er alle veldig spente på episoden til fredag! Det var jo litt av en cliffhanger det ble avslutta med forrige uke😬 vi ønsker deg masse lykke til videre, vi heier på deg og ønsker deg alt godt for fremtiden, uansett hva den måtte bringe. Stor klem fra oss på kreftavdelingen, her representert ved to ivrige nattevakter.»

View this post on Instagram

I natt lekte vi kreative igjen😂 vi ville sende en liten oppmuntringshilsen til en som kanskje trenger det😃 derfor brukte vi det vi hadde for hånden og pynta oss💝💐🍊🍋🍍 – Kjære @christinekoht 🌺 det er ikke alltid man er i form til å være så sprudlende som man gjerne skulle ønske, da er det flott at andre har latt seg inspirere av deg😊 vi på kreftavdelingen ved sykehuset i Skien har hørt podcasten din, og det gjør noe med oss. Vi møter mennesker i lignende situasjon som din daglig, men alle er ikke like flinke til å sette ord på ting. Derfor er det flott at du velger å dele din reise med oss alle. Vi er alle veldig spente på episoden til fredag! Det var jo litt av en cliffhanger det ble avslutta med forrige uke😬 vi ønsker deg masse lykke til videre, vi heier på deg og ønsker deg alt godt for fremtiden, uansett hva den måtte bringe. Stor klem fra oss på kreftavdelingen, her representert ved to ivrige nattevakter😘💝 #kreftavdelingen #sthf #kreativenattevakter #christinekoht #fuckcanser #kohtvilleve #podcast

A post shared by Anjaborresen (@anjaborresen) on

Vi fortsetter å krysse fingrene for Christine og håper hun kommer seg gjennom denne ekstremt tøffe perioden.

129,805FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter