fredag, februar 28, 2020
Kjendisnytt Christine Koht etter snart ett år på sykehus -...

Christine Koht etter snart ett år på sykehus – dette bildet får folk til å juble

-

I januar ble det kjent at Christine Koht er rammet av kreft. Nå har hun snart lagt ett år på sykehus. 

Christine Koht ble operert forrige oktober for en godartet svulst. Det viste seg så at kreften spredde seg.

Koht var tidlig klar over at det ventet en tung behandling.

Rett etter nyttår skrev hun følgende i Aftenposten:

«Nytt år, nytt liv. Sånn er det vanligvis ikke, men i dette nye året skal livet faktisk se ganske annerledes ut. Jeg kommer til å være mye på sykehus fremover. Jeg kommer til å være syk en god stund».

Så stolt

Nå har det altså snart gått ett år siden Christine Koht fikk kreft og startet behandlingen. I den anledning har hun publisert en oppdatering på Facebook:

«Kjære gode venner.

Jeg er fortsatt syk og på Rikshospitalet. Nå har jeg snart ligget 1 år på sykehus … og jeg er så STOLT av at jeg fortsatt kjenner at jeg kan glede meg over små ting… og har humor. Mamma mener jeg nå bør finne tilbake til min egen stil med blomster på hodet.

God natt… for på sykehuset legger vi oss kl. Ni. Klem fra Koht», skriver hun.

Og like etter statusoppdateringen publiserte Koht et bilde av seg selv med blomster i håret. Bildet har fått tusenvis til å trykke «like» og skrive en kommentar. Blant de mange kommentarene kan man blant annet lese:

«Noen mennesker altså. De bare setter så dype spor. Ikke har jeg møtt deg, men humøret ditt og personligheten din sprer seg mye lengre enn du aner. Og at du deler latter, redsler og situasjonen som den er; åpent og ærlig – Jeg er helt imponert. Stå på videre, Christine. Vi trenger blomstrende folk som deg. Digger deg.»

Lærer meg å gå 

Den folkekjære komikeren bruker sosiale medier flittig til å oppdatere rundt situasjonen din.

LES OGSÅ: Christine Koht med ny oppdatering: – Jeg ber til Gud om at jeg overlever

I september delte hun en ny videosnutt hvor hun har med seg en rullator. Et hjelpemiddel hun trenger for å lære seg å gå igjen.

– Da jeg fikk leverbetennelse og leveren ble ødelagt lærte jeg meg å gå, og tre ganger har jeg blitt funnet bevisstløs og lagt i koma. Men se på rullatoren min, er den ikke fin? sier hun i videoklippet.

På grunn av behandling med kortison har Koht fått et mye større ansikt enn hun hadde tidligere. I videoen bruker komikeren en god dose humor når hun forteller om sitt nye ansikt.

– Når jeg ser meg selv i heisen, altså, jeg får sjokk. Jeg tenker sånn: «Tjukkebolla feita». Til dere som lurer på hvorfor jeg er tjukk, det er fordi jeg gikk på tusen milligram kortison, og da spiste jeg sånn ti, tolv, tjue grøt om dagen. Så jeg gikk opp 25 kilo. Men greia er at mye av dette er bare vann. Så inni meg så er jeg størrelse 36. Så når jeg er frisk, jeg ber til gud om at jeg overlever, så kommer jeg ut så tynn, sier hun.

Videoklippet kan du se nedenfor. 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...