Forsiden Kjendisnytt Christine Koht: Nå vil jeg dø. Jeg orker ikke mer

Christine Koht: Nå vil jeg dø. Jeg orker ikke mer

Christine Koht har ligget i en seng på Radiumhospitalet de siste ukene. Hun er sliten og trøtt, og for ikke lenge siden fortalte hun mammaen sin at hun ville dø.

Det var i slutten av november i fjor at Christine Koht fikk kreftdiagnosen slimhinne melanom, en sjelden type føflekkreft som sitter på slimhinnene inne i kroppen. Hun fikk behandling med immunterapi, men så fikk hun en kraftig leverbetennelse og påfølgende lungebetennelse.

Aftenposten-journalist, Joachim Førsund har fulgt Christine siden hun fikk kreftdiagnosen, og sammen har de laget podcasten «Koht vil leve«.

Reklame

Christine har fått høye doser kortison over lang tid. Da forandrer utseendet seg. Mange legger på seg og får såkalt månefjes. Christine har valgt å la Aftenposten dele bilder av hvordan hun ser ut nå:

Nekter å skamme seg over utseende

«Det er visst mange som ser sånn ut. Man ser dem bare ikke», sier Christine til Aftenposten.

«Fordi de skammer seg. De tør ikke å gå ut. Jeg har snakket med handicapforbundet om det. Og med leger her. Over hele landet sitter det folk som er syke, eller har fått en skade. De har månefjes eller andre skavanker. De går ikke ut, fordi de skammer seg. Du vet jo hvordan det er selv», sier hun videre.

Christines ansikt er oppsvulmet, hun er rød i kinnene og blank i pannen.

«Det er jo et rart ansikt. Jeg vil ikke si det er stygt, men det er rart. Det er liksom ikke meg. Men når jeg først har fått dette fjeset, så må jeg jo bruke det til noe», sier Christine.

LES OGSÅ
Gledelig nyhet i forkant av Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

«Nå orker jeg ikke mer»

I den femte og siste episoden av podcasten, har journalisten snakket med moren til Christine.

«Nå sa Christine: «Jeg har det like vondt som jeg hadde det i Tønsberg. Nå vil jeg dø. Jeg orker ikke mer, mamma», sier moren gråtkvalt. Christine ble først innlagt på sykehuset i Tønsberg.

Hun forteller videre at datteren stadig lurer på om det aldri skal ta slutt, at hun alltid lurer på hva som skal komme neste gang.

Tenker mye på døden

christine koht
Foto: Chell Hill / Wikimedia Commons

Journalisten snakker også med Christine selv på Radiumhospitalet. Hun er tydelig svak og trist. Hun forteller at hun bare synes det går nedover, at alle infeksjonene er veldig vonde, og at hun tenker veldig, veldig mye på døden nå.

Likevel sier hun at hun har lyst til å leve, men da som frisk. Hun drømmer om å få oppleve en helt vanlig dag. En helt vanlig hverdag.

Legene tror Christine i hvert fall kommer til å leve ut dette året, at hun ikke kommer til å dø i 2019.

Legene er positive

I podcasten får vi også høre legen til Christine fortelle om framtidsutsiktene. Det er mye positivt og mye håp.

«Leverbetennelsen har vi faktisk god kontroll på, lungebetennelsen er heldigvis noe som går over, når det gjelder kreftsykdommen din, jeg hadde nesten ikke turt å håpe at det skulle se så bra ut som det gjør i dag», sier legen ved Radiumhospitalet til Christine.

Vi fortsetter å sende gode tanker om bedring til Christine, og håper hun holder ut, til tross for smertene.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT